Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Mendiants



By   Lana Svitankova      19:41      Мітки: ,  
mendiants_2
Трохи занудства по книжці "Шоколад"
Чому занудство? Бо пані Герріс насправді не завдала собі клопоту і не поцікавилася, що ж то за "злидарі" такі. У книжці маємо таке: "Анук за прилавком читает книжку с детскими стишками, следя за дверью вместо меня, пока я готовлю на кухне партию mendiants — «нищих», названных так потому, что когда-то давно ими торговали на улицах бедняки и цыгане. Это мое любимое лакомство — кружочки из черного, молочного или белого шоколада, украшенные сверху тертой лимонной цедрой, миндалем и пухлыми ягодами изюма сорта малага. Анук любит mendiants с белым основанием, а я предпочитаю черные, из шоколадной глазури, сваренной из лучшего порошка какао, в составе его семьдесят процентов… С привкусом приятной горечи неведомых жарких тропиков."
А що ж нам кажуть вікі та інші джерела з французької кухні? A mendiant is a traditional French confection composed of a chocolate disk studded with nuts and dried fruits representing the four mendicant or monastic orders of the Dominicans, Augustinians, Franciscans and Carmelites. Each of the nuts and dried fruits used refer to the color of monastic robes with tradition dictating raisins for the Dominicans, hazelnut for the Augustins, dried fig for Franciscans and almond for Carmelite.
Отаке. Але це все лише слова, а ми перейдемо до діла, дуже нетривалого, але такого результативного...
 Потрібні чорний шоколад, мигдаль, ліщина, родзинки і сушений інжир. Вистилаємо деко папером для випічки, ламаємо шоколад на шматочки і топимо на водяній бані або в мікрохвильовці (перевіряємо постійно, щоб не пригорів!) Коли після розмішування шоколад буде однорідним, гладеньким і лискучим, лишаємо його і швиденько ріжемо смужечками інжир. Після нетривалого вистигання (поки ми ріжемо) шоколад буде більш пластичним і його буде легше мазати. А саме це ми і робитимемо: викладаємо шоколад по ложці на листи і розмазуємо, щоб вийшов кружечок, на який влізе начинка. І так і робимо - намазали кілька кружечків, розклали начинку і знов по колу. mendiants_1 Коли закінчиться шоколад, виносимо деко в прохолодне місце і даємо ласощам годину-другу вистигнути остаточно. Потім обережно знімаємо наші "монетки" з паперу і складаємо у коробки чи до рота :) Дуже ефектні і смачні цукерки. У кіно вони виглядали отак, сучасна версія, замість інжиру - фісташки. Звісно, так гарніше, і колір і загальний вигляд, але ми за автентику :)

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.