Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Новорічний стіл



By   Lana Svitankova      19:29      Мітки: , , , , ,  
Усе, що вдалося не забути відзняти в новорічній метушні, в досить обмеженій кількості, тому не чекайте на художню цінність, вона буде винятково практичною, бо все було напрочуд вдало і смачно, хоча готувалося вперше.
coll Салатка, варіація на тему вінегрету
salad Складники:
 нут
буряк
мигдаль
пекінська капуста
солоні огірки
кунжут
олія, бальзамічний оцет, лимон на заправку
сіль, перець

Замочити нут на ніч, потім відварити до готовності, яка перевіряється наступним чином: дістаньте одну горошину і розріжте навпіл, якщо краї жовті, а серединка біла, треба варити ще, готовий нут однорідного кольору на розрізі. Відварити буряк впродовж 40-50 хвилин у несолоній воді. Обсмажити на сухій сковорідці мигдаль, дати йому охолонути, подробити. Нашаткувати пекінку, посолити, трохи зім"яти її. У великі келихи викласти шарами порізаний кубиками буряк, пекінку, кубики солоних огірків, нут, горіхи, посипте кунжутом. Кількість овочів не писала спеціально, підбирайте до смаку. Змішайте олію, лимонний сік (4:1) і краплю бальзамічного оцту, всипте у заправку свіжомелений перець і трохи солі. Полийте кожну порцію салатки, прикрасьте кружальцем лимона.

Конвертики з індичкою і брі
envelopeСкладники на 12 порцій:
2 пачки розмороженого недріжджового листкового тіста (по 450 гр)
стегно індички (загальною вагою приблизно 800 гр)
пачка брі (200 гр)
по жменьці горіхів кешью, чорносливу, кураги
1-2 столові ложки журавлинного соуси чи джему
2-3 зубці часнику
кілька гілочок чебрецю
яйце для змащування

 Це рецепт з книги гастронома "Про птицю", я дещо його змінила під наші смаки і потреби. Обрізаємо м"ясо зі стегна, ріжемо його на маленькі кубики і обсмажуємо до майже готовності. Ріжемо на маленькі шматочки брі, курагу, чорнослив. У мисці змішуємо індичку, сир, джем, листя чебрецю, сухофрукти, горіхи і вичавлений часник. Якщо хтось не любить чорнослив/курагу, можна зробити різні порції начинки. Ріжемо кожен лист тіста на 6 частин, і хоча на пачках написано не розкачувати, розкачуємо кожен прямокутник настільки, щоб можна було без перешкод покласти туди начинку і защипнути кутики. Якщо кутики розліплюються, можна проштрикнути їх зубочистками. Змащуємо конвертики розбовтаним яйцем і ставимо у розігріту до 200С піч на 15-20 хвилин, поки вони не стануть добре золотавими. Подавати гарячими, теплими чи холодними. Розігрітими смакують незгірше свіжих. Дуже вдалий рецепт, імхо. envelope1 Якщо ви не знайшли готового журавлинного джему чи соусу, його можна приготувати.
100 гр журавлини (я знайшла лише сушену з додаванням цукру)
2 маленькі грушки
херес
імбир з сиропу до смаку
столова ложка меду
30 гр масла
лимонний перець
лимон
 У маленькому сотейнику розтопити масло, додати мед, дочекатися, поки він розтопиться в добрий сироп, і трохи потомити в ньому почищені і порізані грушки. Через хвилин 5-7 додати журавлину, імбир, цедру з лимона, залити хересом так, щоб він вкривав фрукти, довести до кипіння, а потім томити, поки рідина практично не випариться. Додати лимонний перець, сік половини лимону, прогріти ще раз, змолоти блендером в пюре, перекласти у слоїк і лишити охолоджуватися. Дуже добрий соус до птиці, а також до м"яких сирів.

Різдвяний кекс
cake Потрібні: 500 гр сухофруктів (тут курага і фініки)
100 мл рому
200 гр масла
150 гр цукру
150 гр меду
сік і цедра двох апельсинів
кориця, гвоздика, імбир
2 ст л какао
3 яйця
150 гр борошна
75 гр меленого мигдалю
1/2 ч л соди
1/2 ч л розпушувача

 За цей рецепт я неймовірна вдячна lapatissiere, бо він значно-значно швидший і простіший за традиційний рецепт різдвяного кексу, а результат анітрохи не гірший, ба, цей кекс вологіший і ще більш насичений правильно-зимовими ароматами. Для цього потрібно потрібно покласти у каструльку масло, ром, покраяні сухофрукти, спеції, мед, цукор, какао, апельсинові сік і цедру, довести все це до кипіння і варити на повіііільному вогні хвилин 10, а потім лишити вистигати. Коли суміш буде теплою, але ще не надто холодною, додаємо яйця, мигдаль, борошно, соду і розпушувач, перемішуємо і виливаємо у вистелену кухарським папером форму. Все! Лишається пекти цей фантастичний кекс при 150С десь годину-півтори, залежно від висоти форми. Дати повністю вистигнути у формі, загорнути у кухарський папір і сховати до важливого дня.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.