250 гр борошна
100 гр розтопленого масла
35 гр цукру
1 яйце
5 гр сухих швидкодіючих дріжджів
дрібка солі
75 мл теплої води
60-70 гр перлинного цукру
Змішати всі складники, крім перлинного цукру, і лишити на 15 хвилин. Потім вмішати цукор, наліпити кульок завбільшки з великий волоський горіх і лишити ще на 15 хвилин. З цієї кількості виходить 12-14 кульок.

Випікати на розігрітій і змащеній олією вафельниці до золотавого кольору.
Бананові вафлі
На 10-11 вафель:
240 гр. борошна
1/2 ч.л. солі
2 ст.л. цукру
1 1/2 ч.л. пекарського порошку
1 ч.л. кориці
420 мл. кефіру чи йогурту
2 яйця
60 гр. масла, розтопленого і охолодженого
1/2 ч.л. ванільного екстракту
3 стиглих банани
100 гр. подрібнених горіхів
Змішати борошно, сіль, цукор, розпушувач, корицю.
Окремо змішати кефір і жовтки, вмішати масло, товчені банани і ваніль.
Ретельно вимішати усі складники разом до більш-менш однорідного стану, додати горіхи.
Окремо збити білки до м"яких піків, обережно вмішати в тісто, зачерпуючи його знизу вгору. Випікати до готовності.
Ці вафлі виходять хрусткими зовні і м"якими всередині.
Вафлі з сиром і вівсянкою
Складники:
100 г тертого на дрібній тертушці підкопченого сиру
гілочка розмарину,
гілочка чабрецю
50 г вівсяних пластівців, обсмажених на сухій сковорідці
125 г м"якого масла
1/4 ч.л. солі
4 яйця
200 г борошна
2 дрібки розпушувача
150 г вершків
Збити масло з сіллю, додати по одному яйця. Змішати борошно, пластівці, розпушувач і додавати до маси разом із вершками (якщо вливати вершки потім - літатимуть по всій кухні). Додати сир і дрібно покраяну зелену. Випікати.
Шоколадні вафлі
Треба:
50 г тертого чорного шоколаду
150 г масла кімнатної температури
75 г цукру
дрібка солі
цедра апельсину
ванільний цукор
3 яйця
250 г борошна
дрібка розпушувача
125 мл молока
Збити масло, цукор, сіль, цедру, ваніль. По одному додати яйця. Потроху досипати змішане з розпушувачем борошно і доливати молоко. Коли маса стане однорідною (і впевнено густою), вмішати шоколад. Випікати.
Цієї порції вистачає на 8 великих тлустих вафель
Немає коментарів :
Дописати коментар