Практично легендарні мадлен - це саме той випадок, коли "форма має значення". Класичні мадлен - це мушелька, а не кружечок, сердечко чи квадратик.
Рецепт з книги Ірини Чадєєвої.
2 крупних яйця
100 гр цукру
150 гр пшеничного борошна
120 гр масла
З цієї кількості легко вийде 3 листа мадленок (лист на 15 шт. по 4,5 см. завдовжки)

Вмикаємо піч розжарюватися до 200С. Ставимо масло топитися. Збиваємо яйця з цукром у густу білу піну. Обережно ложкою вмішуємо борошно.

Вливаємо масло, розмішуємо тісто до однорідності.

Розкладаємо по формах і в піч на 10-12 хвилин

З форм діставати краще ще гарячими, хай вистигають на решітці, тим паче, якщо у вас один лист, як у мене, то туди одразу ж треба викладати наступну порцію, це тісто має схильність до загусання.
Подавати з чаєм або кавою. Є безліч варіацій мадлен, з начинками, шоколадні і т.д., хочу спробувати зробити кавові, але це вже наступного разу.

ПС. До речі, якщо у вас немає спеціальної форми для мадлен, робіть, як робили автори рецепту - печіть у мушлях. Сезон морів ще не скінчився, привозьте з собою на згадку і для користі мушлі.
Немає коментарів :
Дописати коментар