Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Нойшванштайн



By   Lana Svitankova      21:14      Мітки: , ,  
Коли мені було рочків вісім, мій тато мав спільну справу з німцями. Вони постійно приїздили, ночували у нас і привозили мені подарунки. М’які іграшки, ручки з мікі-маусами і всілякі приємні восьмирічній дитині абищиці. А одного разу мені запрезентували пазл на 1000 шматочків із замком. Отаким.
Складала я той пазл, складала, і так мені подобався той замок, що я вирішила – от виросту і поїду туди. Пазл десь загубився, замок забувся, та й спільна з німцями справа вже загула.

І ось минулого року восени попросив мене шеф пошукати якоїсь гарної туристичної атракції поблизу Мюнхена. „Ґуґл нам у поміч”, - подумала я і знайшла... цей замок. Наче крига, скресла з пам’яті купа непотрібного мотлоху, і виплило оте „от виросту...”. І я вирішила, що вже виросла достатньо. Це був ліричний відступ і передмова до моєї розповіді про планування відпустки у Баварії, бо саме у Баварії, за 2 кілометри від містечка Фюссен, яке наче зійшло з ілюстрації до казки (ліворуч від замка на світлині), знаходиться це диво – замок короля Людвіга Нойшванштайн.
Посилання: Фюссен на Вікітревел і офіційний сайт міста 
 Перше питання, яке повстало, це питання транспорту. У Баварію, Меммінген, дуже зручно і недорого літає Візейр, а звідти поїздом до Фюссена. У Німеччині літак сідає за розкладом о 20:40. Рейсові автобуси до Меммінгена (аеропорт розташовано за 5 км. від міста)у суботу вже не ходитимуть, тому ми беремо таксі до вокзалу (10 євро). Звідти поїздом до Фюссена. Окремо про залізницю. У Баварії діє так званий „баварський квиток”, коштує він 28 євро, їздити на ньому можуть від 2 до 5 осіб, дійсний він для залізниці, автобусів, трамваїв і метро, до 15:00 наступної доби. На цьому чарівному квиточку можна кататися по території всієї Баварії, а також заїхати в Австрію, у славне місто Зальцбург (Фюссен знаходиться за 5 км. від кордону з Австрією, тому ще одну дитячу мрію – перейти пішки кордон – я теж здійсню, хоча й гадки не маю, звідкіля у неї ростуть ноги). Отже, саме баварським квитком ми послуговуватимемось щодня, коли їздитимемо по всіляких замках і цікавих місцинах. 
 http://www.wizzair.com – авіалінії Візейр (квиток близько 350 грн. в один бік, якщо з запасом часу, ми купували ще у грудні)
 http://www.bahn.de – німецька залізниця (баварський квиток – 28 євро) 
http://www.allgaeu-airport.de – сайт аеропорту (автобусом до міста 2,50 євро, таксі – 10 євро)

Проживання. Завдяки тому ж Нойшванштайну Фюссен досить популярний туристичний напрямок, готелі там не надто дешеві, але дуже, дуже багато так званих гостинних домів (gаsthaus) і апартаментів (fewo), жити у яких значно дешевше, не менш комфортно і вибір значно ширший, є кілька хостелів. Пошук - ґуґлом по запиту фево чи гастхауз, бронювала напряму, без користування сайтами штибу booking.com, адже все одно довелося б спілкуватися з господарями на предмет листа-підтвердження для посольства. Не всі вони, до речі, говорять англійською, що позбавляє не німецькомовних туристів певної свободи вибору, але й решти цілком доста. Скажімо, ми житимемо у просто фантастичному двоповерховому номері з автентичними меблями, повністю обладнаною кухнею, інтернетом і зручним розташуванням неподалік вокзалу (що особливо важливо, адже припхаємося ми у Фюссен за 5 хвилин дванадцята ночі) за 82 євро на 4 осіб. Фантастіш, нє? Ви от подивіться, який він, цей номер. Наш хазяїн – взагалі окрема історія, дуже приязний і приємний дядько, який допомагав нам побороти німецьке посольство усіма силами, але про то вже іншим разом. 

Культурна програма вимагатиме окремого величезного допису, бо ми плануємо побачити дуже і дуже багато всього, підкорити найвищу гору Німеччини, з’їздити щонайменше на день в Австрію і намочити ноги у озері, в якому знаходиться точка перетину австрійського, швейцарського і німецького кордонів. Тоді ж я розповім і про те, де брати інформацію про всі атракції і про чудеса організації тур-бізнесу у Німеччині. Поки що – все. Тепер дожити б до 1-го травня, бо аж муляє закордонний паспорт :)

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.