Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Боденське озеро на авто - короткий мануал ч.1



By   Lana Svitankova      12:48      Мітки: , ,  
Відколи років 6 тому я вперше побувала у різдвяній Європі (і поки нічим сходжим в сенсі атмосфери святкування у нас і не пахло), ми щороку шукаємо варіант короткої вилазки на глінтвейн/смажений мигдаль/пряничі будиночки. І найцікавіше, що якщо брати квитки в період десь з 1 по 18 грудня, то це все ще несезон (читай - не за всі гроші світу), але все уже красиве. Тому така вікендова подорож, особливо запланована заздалегідь, не коштуватиме якихось скажених грошей. Але нікуди правди діти, так, як виглядають на Різдво маленькі німецькомовні містечка, не виглядає ніщо.

Lindau14
Чому Боденське озеро (озеро Констанц/Бодензее)? Тому що цей надзвичайно мальовничий шматочок земної кулі щедро обдарований всім, і красотами, і смаколиками, і взагалі просто цікава локація, де в радіусі 40 км сходяться чотири країни: Німеччина, Австрія, Ліхтенштейн і Швейцарія. Я туди хотіла уже давно (щоправда, на фестиваль, а в фестивальну пору там, гм, ціни підстрибують до неба), і цього разу ми вирішили, чому б і ні.
Зараз я можу точно сказати, чому так, а чому ні. Ці 4 дні були насичені й круті незалежно від того, що купа того, що ми хотіли б подивитися, не працювало через низький сезон. Офіційно туристичний зимовий сезон почнеться 25го грудня і триватиме до Великодня. Ми не потрапили: на найдовший спуск на тобогані в світі (alpsee-bergwelt.de), у найглибшу в Німеччині скелясту ущелину (breitachklamm.com), у тектонічну печеру (sturmannshoehle.de)

Квитки Київ-Меммінген-Київ нам обійшлися приблизо в 2 тисячі гривень на ніс, але тому, що ми їх купили за місяць до вильоту, зазвичай, якщо почухатися раніше, цей напрям в несезон досить недорогий.
В аеропорті нас чекало заброньоване авто (заброньоване в момент купівлі квитка, але не через візейр). Коли бронюєш авто, головне не брати най-найдешевшу категорію, дуже часто заброньованого авта немає, і дають аналогічне з категорії (і в найдешевшому варіанті це практично завжди якась фігня) або вище. Нам замість нашої компактної машинки видали величезного крокодила альфаромео з червоним шкіряним салоном, і це слугувало нескінченним джерелом жартів всю дорогу і таким же джерелом розпачу, коли треба було це здоровезне чудовисько впаркувати на багаторівневому паркінгу. На 4 дні оренда авто обійшлася в 160 євро і бензин в 150 (ми їздили щодня). В авто комфортно почувається 4 особи.
Від аеропорта до Ліндау, де ми поселилися, 70 км - 40 хвилин прямим автобаном. Цей напрям зручний близкістю до аеропорту, видають авто швидко, ровернення просте: просто запаркувався і вкинув ключі у скриньку. 
Квартира, яку ми бронювали через airbnb теж комфортно вмістила б 4 осіб (нас було троє), коштувала на 4 ночі 156 євро, чудова і зручна, обладнана всім, що потрібно, не в самому центрі, що нас абсолютно влаштовувало: немає галасу за вікнами, зручно паркуватися і нескладно виїжджати на щоденні пригоди. 
Тобто, проживання+авто+бензин при розподілі на 4 осіб виходить 117 євро, плюс хто що їси/п'є.

У перший день ми заїхали у найближчий супермаркет по продукти на сніданки й вечері, лишили авто і пішли гуляти Ліндау - пряничним-містом-з-казки-на-острові, попередню прогулявшись до Австрії на обід - до Австрії 7 км вздовж озера, повернулися поїздом, поки не зсутеніло, зимові поїдки тим і обмежені, що сонячного світла не вистачає, але його успішно заміняють різдвяні гірлянди. Попереду нас чекала ще купа вражень.

Lindau01 Lindau00 Lindau03 Lindau04 Lindau05 Lindau06 Lindau07 Lindau08 Lindau09 Lindau10 Lindau11< Lindau12 Lindau13 Lindau15 Lindau16

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.