На одну порцію (стандартна кексова прямокутна форма) знадобиться:
2 яйця
240 г відвареного гарбуза + 60 мл води розтерти у пюре блендером
120 мл олії
80 г цукру
1,5 ч.л. розпушувача
180 г борошна (пшеничного або 50/50 з борошном грубого помелу)
дрібка солі
і довільний набір спецій на ваш смак (я додала імбир, цинамон і мускат у пропорцій 2:2:1)
опціональножменя шоколадних крапель
Розігріти піч до 180С. У мисці збити міксером цукор з олією, по одному ввести яйця і гарбузове пюре. Додати спеції, розпушувач і потроху ввести у тісто борошно. Додати шоколад, якщо є. Вилити у форму, вистелену кухарським папером - і все! Пекти 45-50 хвилин, перевіряти на готовність трісочкою. З кавою просто божественно. І лише одну миску мити!
точно готуватиму ) Обожнюю гарбузи!
ВідповістиВидалитиЦе я, Коляда, якій ліньки реєструватися )
В когось є пропозиції як відміряти 240 гр. вареного гарбуза якщо вагів вдома немає?..
ВідповістиВидалитиІнтернет каже, що склянка гарбузового пюре - це 330 г. Ну, виходить, десь 2/3 склянки...
ВидалитиЗробили і скуштували! Смакота :) Ніжний і пухкий, до чаю травяного якраз :)
ВідповістиВидалитиЯ рада, шо вам смакувало:)
Видалития прийшла спитати, що зі мною не так.
ВідповістиВидалитивін у мене вийшов таааакий мокрий, що за 2год в духовці не пропікся. піднявся, але потім впав, що логічно якщо врахувати мокрість.
гарбуз різала, відварювала (недвого), тоді блендером все як в рецепті, з водою (тобто з відваром гарбуза). до речі з 400гр сирого гарбуза вийшло 360гр вареного, якби комусь треба було )
збити цукор з олією - він збивається як з маслом хіба? бо я трохи збила, ніяких змін не побачила і почала додавати все наступне.
Не думаю, що це з вами щось не так, цілком може бути піч гріє не так, як каже. Моя подруга з цього рецепта пече маленькі кекси, бо великий теж не пропікається
Видалитималих теж було 3 штуки, і вони теж пеклись довго. але пропеклися краще, факт :)
ВідповістиВидалитиа що з олією - збивати до якогось стану з цукром, чи просто змішати, а тоді збивати з усім наступним?
Ну воно, звісно, в піну не зібється, як білок, але хвилину-дві міксером побовтати і додавати решту
Видалитиз пропіканням мала таке ж питання,
ВідповістиВидалитибуду тепер кекси пробувати