Власне: - 3 доради 300-400 г кожна - 1 помаранч - оливкова олія - 1 зубець часнику - 1/2 ч.л. гірчиці - 1/2 ст.л. меду - базилік - сіль, перець Філе риби змастити олією, трохи присолити, викласти на деко шкірою догори і відправити в піч під гриль (десь 200С). Коли шкіра почне тріскатися, це 5-6 хвилин, дістаємо з печі, перегортаємо шкіркою вниз, змащуємо маринадом і ще на 2 хвилини під гриль. Маринад: сік і цедра помаранчу, розчавлений часник, гірчиця, мед і 2 ст.л. олії, плюс з десяток дрібно покраяних листочків базиліку. Це, я вам скажу, божественно. Особливо космічне поєднання ніжної, соковитої риби і смужечок цедри, які казково перетворюються на мало не цукати під грилем, тягучі і солодко-пряні.
Найскладніше - випатрати і зробити філе з риби. "Філетор" з мене, як балерина, точно, тому приблизно 20% м'яса лишилося на хребті. Але в даному випадку посмажити рибу цілою не вийде, тому що весь розкішний маринад доведеться зняти зі шкірою. Між іншим, в оригінальному рецепті пропонувалося залишок маринаду вилити на готову рибу, але він надто рідкий. Я заправила ним зелений салат, який і подала на гарнір. Але тепер думаю, що треба було його краще загустити і подати до риби окремо, надто вже смачний. Беліссімо!
Share On
About
Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
Немає коментарів :
Дописати коментар