Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Гамбург 7.0. Прості розваги



By   Lana Svitankova      22:05      Мітки: , ,  
Є у Гамбурзі кілька розваг, про які або мало, або взагалі ніхто не пише. Усі вони цілком доступні, щоправда, можливо не всім вони видаватимуться розвагами.

Перше. Зайці! Таке враження, що Гамбург – місто зайців, бо першого ми побачили неподалік від нашого помешкання, дорогою до Альстера, просто у дворі кількаповерхового житлового будинку, на дитячому майданчику. Спочатку я подумала, що то коте у кущах ворушиться, а потім зирк – та ні, зайці! Справжні, вгодовані такі, вухаті симпатичні зайці. У центрі міста! Але справжній шок у мене був, коли у розарії у Плантен-ун-Бломен (про парк буде згодом) їх стрибало ціле стадо. Щоправда, дуже швидко і нефотографічно стрибало. hare
Друге – пограйся у водія поїзда метрополітену! Практично все наше недовготривале перебування у гамбурзькому метро ми провели у першому вагоні, приклеївшись до скла носами. Так-так, кабіна водія відгороджена від пасажирів склом, трошечки тонованим, що дозволяє досхочу розглядати всі кнопки і важелі і бачити тунель очима водія. Дитячий садочок, я знаю, але так забавно!

І третє – кораблики! Не обов’язково кататися на туристичних катерах, щоб побачити Гамбург з води. Між кількома пристанями курсують кораблики - громадський транспорт (за посиланням маршрути і розклади). І якщо ви таки розжилися ГамбургКард (і я ще раз скажу, що це дуже зручно), то кататися на них можна досхочу, ходять вони досить пізно, тому можна помилуватися і нічним містом з води. У нас якось не склалося, тому хоч ви не проґавте. Ми почали з пристані на Альтоні, куди дійшли пішки після невдалого візиту на пивзавод Holstein. Hamburg_boat_1 Hamburg_boat Дорогою до причалів нас зустрічають отакі "Рибалки" авторства Ґерхарда Брандса. І от що мене не припиняло дивувати у Гамбурзі, це їхнє фантастичне планування/перепланування/введення надсучасної архітектури. От скажімо, з одного боку отаке Hamburg_boat_2 А з іншого отаке Hamburg_boat_3 Hamburg_boat_4 Hamburg_boat_5 Фантастична офісна будова Dockland (завершено 2006р) - уночі світиться і виглядає кораблем іншопланетян. Можна піднятися нагору сходами і подивитися на річку ще з такого кута. Hamburg_boat_6 Hamburg_boat_7 Кораблики курсують Ельбою регулярно і за розкладом Hamburg_boat_8 На кожному є відкритий майданчик на горі і захищена склом кабіна зі столиками і стільчиками, в кожному є відсік для велосипедів. Hamburg_boat_9 Ну і від Альтони ми попливли 62 маршрутом у бік пристані Хафенсіті. Дорогою нам показували отаке: Hamburg_boat_10 Будівля історичного рибного базару - того, що працює по неділях з 6 до 10 ранку, на який ми, звісно, що не встигли, але всередину потрапили, але у геть неочікуваний спосіб, про який трошки згодом. Hamburg_boat_11 Hamburg_boat_12 Підводний човен - музей. Hamburg_boat_13 Hamburg_boat_14 Hamburg_boat_15 Рікмар-Рікмарс - останній торговий вітрильник (щоправда, мотор у нього теж є, але тим не менш), корабель-музей, по ньому можна лазити і роздивлятися, що ми згодом і зробили Hamburg_boat_16 Оцей білий корабличок - теж музей Hamburg_boat_17 Hamburg_boat_18 Hamburg_boat_19 Як то кажуть, дешево і сердито, але задоволення повні штані. Тими ж корабликами ми наступного дня попливли до Бланкенезе, полювати на маяк, чекайте у наступних випусках.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.