Ще один елементарно простий десерт – це шоколадний пудинг.
І, відкрию вам одну з маленьких таємниць всесвіту: якщо не полінуватися і пропустити холодну суміш майбутнього пудингу через сито двічі, то насолода буде безмежною – шовк і оксамит пеститимуть ваш язик, жодних, ні-я-ких грудочок, саме блаженство.
75 г цукру
15 кукурудзяного крохмалю
2 ст. л. какао
дрібка солі
350 мл молока
20 г масла
0,5 ч.л. ванільного екстракту
Змішати всі сухі складники, залити холодним молоком, добряче розмішати і див. вище. На середньому вогні безперервно помішуючи довести до кипіння, зняти з вогню, додати масло і ваніль, розлити по порційних слоїчках і лишити вистигати, потім поставити в холодильник годинки на дві. Мммм... Кількості вистачить на чотири таких слоїчки з-під йогурту. Дуже прикрашає ранок, коли треба вставати на роботу, а страшенно не хочеться, і злий, як чорт :)
АПД. дослідження тирнетів натякають, що крохмаль кукурудзяний цілком можна замінити на картопляний, хіба що у трохи меншій кількості
About Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
На платформі Blogger.
Немає коментарів :
Дописати коментар