пʼятниця, 15 січня 2016 р.

Різото з індичкою і різними різностями

Просто це красиво.

risotto

Все це сталося, бо я забула купити листкове тісто для конвертиків з індичкою. Але все решта є, а тісто завжди заморожене, то поки сходиш купити, поки воно відтане, а їсти треба вже. Чого б не поекспериментувати? Без попорцій, все на око.
У товстостінній сковорідці обсмажити індиче стегно, порізане кубиками на маслі, до золотавості. Вийняти зі сковорідки.
У тій же сковорідці розтопити добрий шмат масла, вкинути рис для різотто, прогріти гарно, хлюпнути щедро хересу, перемішати, а далі готувати різото, як книжка пише, тобто потроху підливаючи бульйон/воду.
Хвилин через 20, коли рис буде уже не прозорий, але ще не молочно-білий, вкинути індичку, цедру половини лимона, гілочку дрібно посіченого розмарину, виправити на сіль/перець. Продовжувати ризотувати ще хвилин 10. Коли різото уже майже от-от - всипаємо сир з пліснявою, перемішуємо, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Даємо ще 10 хвилин, а поки накриваємо на стіл.
Викладаємо різото на тарілки, окремим збоченцям додаємо ложечку вишневого варення.
Це смачно, я перевірила.

risotto1 risotto2

Немає коментарів:

Дописати коментар