неділю, 8 серпня 2021 р.

Південна Африка. Столова гора

Подорож до Кейптауна не буде повною, якщо ви не підніметеся на Столову Гору. Краєвиди фантастичні, але сама місцина унікальна. Обережно, кіло фото далі.
Неймовірної краси місце, заповідник, з купою унікальних рослин і тварин, подих перехоплює. Це унікальна за біорізноманіттям місцина. Уявіть, на території гори (57 км2) росте 1500 видів рослин, які не ростуть більше ніде, а загалом там нараховують 2285 видів, більше, ніж на території всього Об'єднаного Королівства. Можу лише представити буйство кольорів навесні (не забувайте, що травень - уже глибока осінь для Африки).

Ми вирішили почати підйом з кольорового району Bo-Kaap, піднятися на Signal Hill, пройтися до Lions Head, а звідти уже до витягу на Table Mountain. На той час квиток рекомендували купувати онлайн, щоб 100% потрапити на гору в умовах обмеженої роботи. Витяг цікавезний - кабінка обертається, тому де б ви не припали до скла, ви все одно побачите всі сторони краєвиду, поки підніматиметесь нагору. З корисного - нагорі є фонтан джерельної води, щоб поповнити її запаси, купувати холодну пляшку внизу не обов'язково. Ми планували невеликий хайк по плато і спуститися вниз до ботанічного саду через Skeleton gorge, і от останній нас заскочив своєю неочікуваною складністю, в основному через погане маркування і проміжок трейлу по гирлу річки/водоспаду. Не радувало й те, що сонце почало потроху сідати, а ми все ще не мали жодного поняття, чи встигнемо спуститися до темряви. Але все обійшлося, проте майте на увазі, що це не буде прогулянковий формат. Звісно, можна просто погуляти по плато і спуститися теж витягом (тільки пильнуйте, коли останній спуск). Нашим бонусом була швидка прогулянка ботанічним садом - теж дуже красивий. Ввечері викликати убер туди теж трохи проблематично, тому до Patiala ми дісталися дуже голодні, і добре, що там годують швидко і смачно, не кажучи вже про пиво, але про пиво у Кейптауні я вже розповідала отут






















Немає коментарів:

Дописати коментар