А до чого тут мандарини, спитаєте ви? Ну, крім того, що у нашій травмованій минулою ерою підсвідомості мандарини нерозривно пов'язані з новорічними святами, я ще маю розказати вам про одну ставу, в якій вони є. Чому не фото страви? Бо китайська і навколокитайська їжа, вона така, як саме життя - часто дуже незугарна. І спробуй ще щось пофотографувати, коли воно все вистигає, а від запаха ти захлинаєшся слиною. Тому просто мандаринки, а рецепт осьо.
- 2 курячих філе чи одне маленьке індиче
- 1/2 ст.л. зерен чорної гірчиці (ага! скажете ви і будете праві:)
- 2 мандарини без кісточок
- 2 зубці часнику
- 1 маленька цибулинка
- по дрібці солі, цинамону, імбиру
- 1 яйце
- 150 мл бульйону
- 1 ст.л. порошку гірчиці
- 1 ч.л. крохмалю
Гарнір - смажена локшина, рис, овочі - танцюватиме з усім.
Насправді, якщо все почистити, підготувати і нарізати, власне приготування займає максимум 8 хвилин.
Поріжте філе на смужки, збийте яєчний білок виделкою і додайте до м'яса. Дайте постояти хвилин 20. Тим часом з однієї мандарини зніміть цедру, вичавіть сік, а другу розберіть на дольки. Часник і цибулю дрібно покришіть у маленьку мисочку.
А тепер маніпуляції: на сковорідці розігрійте ложку масла і швидко посмажте гірчичні зерна - поки вони не почнуть тріщати, зніміть зі сковороди, і додайте до цибулі з часником - 1 хвилина.
Додайте ще ложку олії на сковорідку і швидко обсмажте м'ясо, поки воно не почне біліти і твердішати - хвилини 3-4.
Поки смажиться курка, до меленої гірчиці додайте 2 ст.л. мандаринового соку, розмішайте, вилийте у маленький соусник. Крохмаль розведіть 2 ч.л. соку - в рамках попередніх 4 хвилин.
Додайте до м'яса цибулю, часник, смажені зерна гірчиці, мандариновий сік, що лишився, дольки мандарин, сіль, цинамон, імбир і бульйон, перемішайте і доведіть до кипіння - 2 хвилини.
Влийте розведений крохмаль і енергійно перемішуйте, поки соус не загустіє - 1 хвилина.
Загальний час - 8 хвилин.
Подавайте негайно з гарніром і гострим гірчичним соусом.
Можна палички проковтнути.
Немає коментарів:
Дописати коментар