неділя, 13 липня 2014 р.
Морозиво з пивом
60 мл темного насиченого пива, перевага надається стаутам і портерам
1/2 ч.л. солі
1,5 ч.л. розчинної кави
1 ч.л. ванільного екстракту
опціонально - шоколадні краплі бажаної кількості
240 мл молока
240 мл вершків (я брала 20%)
5 жовтків
120 г цукру
Спочатку - основа. Жовтки збити з цукром в густу білу піну. У сотейничку нагріти молоко і вершки майже до кипіння, вилити, енергійно розмішуючи, в жовтки, перелити крізь ситечко назад у сотейник і нагрівати до легкого загусання (тут головне не перегріти, інакше крем розшарується), або, якщо є харчовий термометр - до 80С, зважайте, що дуже густим він не буде. Перелити крем, дати вистигнути і на добу в холодильник. Розмішати у пиві сіль, каву, ваніль, об"єднати з кремом, перелити у морозивницю, готувати згідно інструкції. Вмішати шоколадні краплі, перелити в контейнер, поставити у морозилку, кілька разів перемішати в процесі вистигання. Бо-же-ствен-но! Ідеальна структура м"якого морозива, не застигає в камінь, легко набирається, навіть якщо тримати весь час в морозилці, а не переставляти в холодильник перед подачею. Однозначно повторюватиму.
Немає коментарів:
Дописати коментар