240 г пшеничного борошна
120 г житнього борошна
1 пакет швидкодіючих дріжджів (11г)
1 ст.л. цукру
½ ст.л. гранульованого часнику
½ ст.л. солі
240 мл темного пива (у нас «Боте» темне, як у всіх нижченаведених рецептах)
80 мл. оливкової олії
слоїк песто
150 г чедера
У мисці змішуємо всі сухі складники. Пиво і олію зовсім трошки нагріваємо у мікрохвильові (щоб спонукати до активної дії сухі дріжджі). Виливаємо рідину в борошняну суміш і добре вимішуємо, ретельно, не лінуючись, хвилин 5, а краще 10. Перекладаємо кульку тіста у змащену олією миску, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце на годину. Натираємо сир. Вмикаємо піч грітися до 180С. Обминаємо тісто і розкачуємо його у прямокутник. Половину прямокутника мастимо песто, половину засипаємо сиром – по суті, кількість начинки тут не фіксована, захочете покладете більше чи менше на свій смак. Але зважайте, щоб в кожній булочці були і песто, і сир, треба мастити двома смугами вздовж довшої частини прямокутника. Згортаємо прямокутник у рулет по довшій стороні. Мені подобається випікати таких «равликів» у формі для мафінів, мені так зручніше, ніж на деко. Тому я ріжу рулет на 12 шматочків – по кількості у мафіновій формі і викладаю зрізом вниз/догори. Печемо 20-25 хвилин, їмо гарячими. Це настільки смачно, що я вам передати не можу. Прекрасна закуска.
Вафлі з пивом – на основі моїх улюблених вафель з копченим сиром, але замість вершків влили темного пива, плюс в тісто додали 2 столові ложки насіння льону і 1 столову ложку висівок – додає структури. Дуже хороший варіант як до сніданку, так і взяти з собою на пікнік, або на роботу і погріти в тостері.
Ну і абсолютно дикий експеримент – пивне желе. Для початку зробила зовсім маленьку кількість для панакоти, розчинила желатин у зовсім маленькій кількості води, додала в пиво, розлила і в холодильник. Така цікава фігня ^_^ Желе дуже гірко-хмільне виходить, але солодка панакота непогано балансує
Немає коментарів:
Дописати коментар