100 г чорного шоколаду (я беру кондитерський Auchan у 200-грамових плитках)
120 г вершкового масла
4 яйця
180 г цукру
25 г какао
125 г борошна
2 ч.л. ванільного екстракту
110 мл стаута
На водяній бані чи у мікрохвильовці розтопіть масло і шоколад (я зазвичай ставлю на 1 хвилину, а якщо недостатньо, інтервали по 10 секунд із щоразовою перевіркою). Просійте борошно разом з какао (я інколи лінуюся це робити, і не помічаю різниці). Яйця збийте з цукром у густу, пишну і однорідну піну на високих обертах міксера. У яєчну суміш на швидких обертах додайте шоколад, поступово всипте борошно, долийте пиво і ваніль. Не перестарайтеся зі збиванням. Вилийте у змащену маслом і притрушену борошном або какао форму. Випікайте при температурі 180С 40 хвилин, але перевіряти готовність можна вже з 35 хвилини, брауні повинні бути трошки вологими, але без великих грудочок на трісочці. Дістати з печі. Відновити перехоплене дихання. Не кидатися їсти гарячими. Розрізати на порційні квадрати. Зробити чаю/кави/молока і повісити знак «Не турбувати, тимчасово недоступний: у раю».
ПС. якщо ви робите брауні у маленьких невисоких формах, починайте перевіряти на 25 хвилині, все дуже залежить.
Стосовно пива. Знову ж таки тут був Guinness, та сама пляшка, але з доступних у Києві я б поекспериментувала з яскравим представником портерів Fuller’s Porter, або якщо хилить в екстравагантність і не шкода грошей - BrewDog Cocoapsycho. Щоправда, впевнена, що доречним в брауні був би стаут від «КосмополитЪ».
АПД. Ну, тепер, на щастя, з портерами і стаутами у нас більш-менш гаразд, і Seven Bridges, i White Rabbit, i Varvar - є що попсувати :))))
Немає коментарів:
Дописати коментар