В мірну чашку насипаємо столову ложку висівок і ложку борошна грубого помелу, а потім досипаємо звичайного борошна до 1 чашки (або просто беремо 1 чашку пшеничного борошна і не ускладнюємо собі життя). Висипаємо в миску, додаємо 1 столову ложку цукру, щедро сипемо кориці, висипаємо півпакетика сухих дріжджів. У чашку наливаємо 1/2 молока, гріємо, додаємо туди 15 гр розтопленого вершкового масла, виливаємо в миску, замішуємо тісто. Перекладаємо в мисочку, змащену олією, накриваємо плівкою і на півтори години у тепле місце. Коли тісто підійде, дістаємо його на притрушену борошном поверхню і розкачуємо у млинець завтовшки півсантиметри. І цей млинець нарізаємо на смужки завширшки сантиметри два. Змащуємо маслом форму сантиметрів 20-25. Чистимо яблука і нарізаємо їх на пласкі дольки. А тепер, починаючи від центру, закручуємо спіраллю яблука і стрічки з тіста. Коли одна стрічка закінчується, приліплюємо до кінця нову. І так, поки не скінчиться тісто. Накриваємо плівкою і лишаємо в теплому місці на півгодинки. Гріємо піч до 180С. Печемо пиріг 20-25 хвилин. Можна їсти і так, але для повної неперевершеної божественності робимо глазур - чи з пудри і лимонного соку, або з меду, масла і соку, яблучного і лимонного (3 ложки меду+15 гр масла + столова ложка соку) і поливаємо ще гарячий пиріг.
неділя, 18 травня 2014 р.
Чудо-пиріг
Як з двох яблук і 100 гр борошна зробити красу? Дуже просто. Ідея знайшлася в просторах інтернета, моя версія:
Я давно змирилася з тим, що половина рецептів світу - у американських мірних чашках, і завела собі дуже зручний черпачок на 2 чашки. Якщо що, отут http://www.pastryscoop.com/category/look-it-up дуже зручно дивитися в грамах.
В мірну чашку насипаємо столову ложку висівок і ложку борошна грубого помелу, а потім досипаємо звичайного борошна до 1 чашки (або просто беремо 1 чашку пшеничного борошна і не ускладнюємо собі життя). Висипаємо в миску, додаємо 1 столову ложку цукру, щедро сипемо кориці, висипаємо півпакетика сухих дріжджів. У чашку наливаємо 1/2 молока, гріємо, додаємо туди 15 гр розтопленого вершкового масла, виливаємо в миску, замішуємо тісто. Перекладаємо в мисочку, змащену олією, накриваємо плівкою і на півтори години у тепле місце. Коли тісто підійде, дістаємо його на притрушену борошном поверхню і розкачуємо у млинець завтовшки півсантиметри. І цей млинець нарізаємо на смужки завширшки сантиметри два. Змащуємо маслом форму сантиметрів 20-25. Чистимо яблука і нарізаємо їх на пласкі дольки. А тепер, починаючи від центру, закручуємо спіраллю яблука і стрічки з тіста. Коли одна стрічка закінчується, приліплюємо до кінця нову. І так, поки не скінчиться тісто. Накриваємо плівкою і лишаємо в теплому місці на півгодинки. Гріємо піч до 180С. Печемо пиріг 20-25 хвилин. Можна їсти і так, але для повної неперевершеної божественності робимо глазур - чи з пудри і лимонного соку, або з меду, масла і соку, яблучного і лимонного (3 ложки меду+15 гр масла + столова ложка соку) і поливаємо ще гарячий пиріг.
Вмерти і не жить, чесне слово.
В мірну чашку насипаємо столову ложку висівок і ложку борошна грубого помелу, а потім досипаємо звичайного борошна до 1 чашки (або просто беремо 1 чашку пшеничного борошна і не ускладнюємо собі життя). Висипаємо в миску, додаємо 1 столову ложку цукру, щедро сипемо кориці, висипаємо півпакетика сухих дріжджів. У чашку наливаємо 1/2 молока, гріємо, додаємо туди 15 гр розтопленого вершкового масла, виливаємо в миску, замішуємо тісто. Перекладаємо в мисочку, змащену олією, накриваємо плівкою і на півтори години у тепле місце. Коли тісто підійде, дістаємо його на притрушену борошном поверхню і розкачуємо у млинець завтовшки півсантиметри. І цей млинець нарізаємо на смужки завширшки сантиметри два. Змащуємо маслом форму сантиметрів 20-25. Чистимо яблука і нарізаємо їх на пласкі дольки. А тепер, починаючи від центру, закручуємо спіраллю яблука і стрічки з тіста. Коли одна стрічка закінчується, приліплюємо до кінця нову. І так, поки не скінчиться тісто. Накриваємо плівкою і лишаємо в теплому місці на півгодинки. Гріємо піч до 180С. Печемо пиріг 20-25 хвилин. Можна їсти і так, але для повної неперевершеної божественності робимо глазур - чи з пудри і лимонного соку, або з меду, масла і соку, яблучного і лимонного (3 ложки меду+15 гр масла + столова ложка соку) і поливаємо ще гарячий пиріг.
Немає коментарів:
Дописати коментар