неділя, 25 травня 2014 р.

Маково-лимонний кекс

      Простий і в той же час вишуканий кекс.
poppycake

200 г борошна 
1 ч.л. розпушувача 
1/2 ч.л. солі 
100 г цукру 
115 г масла 
2 великих яйця 
цедра двох лимонів 
сік одного лимону 
150 г перетертого через сито сиру чи мякого сиру (я брала фромаж ашанівський) 
2 ст.л. маку

У мисці змішайте просіяне борошно, рпозпушувач і сіль. Масло кімнатної температури збити, додати цукор і продовжувати збивати, по одному ввести яйця, додати цедру, лимонний сік (якщо робите глазур, лишіть 2 ложки), сир. Додайте борошно, останнім - мак. Добре розмішати. Випікати при 180С 50-60 хв у вистеленій кухарським папером формі, допоки трісочка не виходитиме сухою. З цукрової пудри і лимонного соку можна зварити глазу і прикрасити нею і пелюсками мигдалю. Під каву - дуже і дуже.
poppycake1

Немає коментарів:

Дописати коментар