Підготовка:
За 3 дні: вибір рецептів (інтернети, ідеї друзів, тощо). Меню: салат з качиним філе і карамелізованими горіхами, брускети з севіче, порційні пироги з яловичиною і стілтоном, скибочки картоплі по-селянськи на гарнір, панакота на десерт.
За 2 дні: приготувати десерт, горіхи, начинку пирогів (начинку можна і за день до)
За 1 день/півдня: замаринувати рибу на севіче Тобто, під час подачі лишається лише зібрати салат і брускети, і поставити у піч пироги і гарнір. І все. Чистого часу – півгодини.
Ну і рецепти
червона риба (ми брали форель)
авокадо
кінза
лимон
помідори-чері
Філе ретельно очистити від шкіри/кісток/тощо, порізати однаковими маленькими кубиками. В мисці змішати сік лимона, сіль, перець, пів чайної ложки цукру, спеції за бажання (я додавала каджунську суміш). З кількох гілочок кінзи обібрати листочки, дрібно покришити і додати в маринад. Ретельно змішати філе з маринадом, щоб кожен шматочок був вкритий ним з усіх боків. Закрити миску і поставити у холодильник.
Перед подачею нарізати кубиками авокадо, порізати на четвертинки помідори, змішати з філе, відкинути на друшляк, щоб стік зайвий маринад. Накраяти багет, підсушити його у духовці чи тостері, викласти севіче. Подавати.
Порційні пироги з яловичиною і стілтоном
400 г яловичини
зубець часнику
цибулина
патичка селери
морквина
2 ст.л. борошна
1 пляшка стауту
200 г дрібних печериць
г
ірчиця (у порошку чи в зернятах)
лавровий листочок
100 г стілтона
листкове тісто
Порізати м’ясо на кубики і обсмажити їх у оливковій олії 6-7 хвилин до брунатної скоринки. Перекласти на таріль, у тій же сковорідці обсмажити до м’якості цибулю, часник, селеру, морквину. Залити стаутом, довести до кипіння, додати борошно, ретельно розмішати, проварити кілька хвилин, повернути до сковорідки м’ясо. Додати лавровий лист, гірчицю. Зменшити вогонь і тушкувати близько години. Поки м’ясо тушкується, обсмажити порізані на четвертинки печериці у вершковому маслі до золотавості. У готове м’ясо додати гриби. На цьому етапі начинка готова, її можна перекладати у контейнер і зберігати до приготування пирогів. Якщо ви готуєте їх не одразу, не забудьте нагріти начинку перед остаточним збиранням пирогів.
До начинки додати покришений стілтон. Викласти у порційні форми, накрити кришечками з лискового тіста, притиснути їх до форм, щоб добряче приклеїлися, надрізати кришечки у кількох місцях і запікати при 180С 40 хвилин.
Дуже смачно, але дещо нефотогенічно, тому без фото доказів.
Немає коментарів:
Дописати коментар