пʼятниця, 10 січня 2014 р.

Мюнхен пивний 1.0.

Здавалося б, навіщо ще писати щось про пиво у Мюнхені, якщо там на кожному кроці як не Хофброй чи Августинер, то Пауляйнер, як не Шпатен, то Фанцисканер і т.д. Але якщо вам набридли якісні, але нуднуваті лагери, пілси і дунклі, то komm mit, як кажуть там, у Дойчляндії, себто, ходімо зі мною.

Почнемо із закладів.
G. Schneider & Sohn і їхні Schneider-Weisse (http://www.schneider-weisse.de) – вайцени на будь-який смак від спадкоємних пивоварів у четвертому поколінні, і досвід не проп’єш – це як раз про них. Насправді, ми дуже хотіли на екскурсію, але власне виробництво знаходиться в іншому місті, і громадським транспортом до нього з Мюнхена добиратися 3 години з гаком і пересадками, а їхати машиною на пиво – що за дурня? Думаю, колись влітку на величках надолужимо. Але і в Мюнхені можна насолодитися у їхній власному шинку на Tal 7 (http://www.weisses-brauhaus.de), години роботи з 8 до 0:30, кухня працює до 23:00. Заклад здоровезний, але якщо ви прийдете у обідній час… Гм. Хай щастить з пошуком місця. Дуже вдалим буде знайти столик, куди можна підсісти, тому що знайти вільний – майже неможливо, адже пиво і їжа прекрасні і відносно недорогі, як на центр міста. Вибір основних сортів пива великий (мій особистий фаворит - TAP5 Meine Hopfenweisse), але особливий уклін цим пивоварам за те, що вони варять традиційні вайцени, але не бояться експериментувати: регулярно з’являються незвичні сорти, як наприклад, вайцен, витриманий у 4 різних бочках, чи як от зовсім свіжий вайцен-портер. Ці лімітовані версії на розлив не подають, але пляшку з собою можна придбати, проте, спеціально питати, в меню їх нема. Одним словом, всіляко рекомендую. Приймають готівку і картки. Чек: 2 пива (3,8 + 4,10), тарілка ковбасок 12,9 + смаженина з дерунами 10,9 + пляшка лімітованої версії 9 євро = 40,7 Munich_beer2
Munich_beer1 Munich_beer Ще одним непересічним закладом є Wirtshaus Ayingers, що належить броварні Brauerei Aying (http://en.ayinger-bier.de) - броварні теж далеко непересічній, варто лише ознайомитися з регаліями: 2007 World Beer Championships: Celebrator Doppelbock – вищий бал у категорії Doppelbock Jahrhundert-Bier - вищий бал у категорії Munich Helles Oktober Fest-Märzen - вищий бал у категорії Vienna Märzen Altbairisch Dunkel – 2й вищий бал у категорії Dark Lager Попередні роки: Celebrator Doppelbock - 2005 платиновий переможець У 1994, 1995, 1996, 1997 отримували нагороду «Одна з 10 найкращих броварень світу» У 2003, 2004 і 2005 Ayinger взяли перші місця за кожне пиво, подане на конкурси. Можна було б з’їздити на екскурсію на саму броварню, до неї 40 хвилин електричкою, але оскільки ці 4 дні різдвяних канікул у нас були під час важкого періоду на роботі, ми переважно відпочивали дуже ліниво, і особливо не рухалися. З урахуванням того, що заклад знаходиться на першому поверсі готелю (Platzl 1A, http://www.platzl.de/gastronomie/wirtshaus-ayingers/wirtshaus-ayingers), то і вигляд має не класично-шинковий, а більш вишуканий і елегантний інтер’єр, досить нестандартну кухню з цікавим підходом до класичних страв і відповідний цінник. Пиво на розлив, з собою можна придбати лише 6-пляшковий набір. Оплата картками і готівкою. Чек: 2 пива (4+4) + салатка с фореллю 11 + свинячі медальони 16 = 35 євро Munich_beer8 Munich_beer9 Munich_beer10 Останній заклад у списку, але не за значенням – Tap-house (Rosenheimer Straße 108 з 17:00 до 01:00), фірмовий заклад Camba Bavaria (http://www.cambabavaria.de/en/). Це просто рай для біргіків, тому що близько 200 видів пляшкового (в тому числі, витриманого у діжках) пива з ухилом в американський крафт і 40 сортів на розлив, включно з Mikkeller, Three Floyds, Birrificio del Ducato (if you know what I mean). Звісно, велика кількість власного пива від Camba, але воно теж незле, насправді. І на диво цінник не надто відрізняється від стандартних Хофброїв і іже с німі. Лаконічний дизайн, келихи італійського стилю, душевний персонал і море годного пива – що ще треба? Для повного кайфу прямо з-під закладу до нашої квартири ходив прямий автобус :) Оплата готівкою і картками. Munich_beer4 Munich_beer5 Munich_beer6 Munich_beer7 І ще одна оаза в прямому сенсі цього слова для страждальців - Getränke Oase – буквально «Оаза напоїв», знаходиться на Gabelsbergerstraße 54 (з 9 до 19:00 в будні, в суботу до 14:00, на сайті http://www.getraenke-oase-schwabing.de/ є приблизний перелік). Це невеличка крамниця, вщерть забита регіональними пивними спеціалітетами і представниками нової німецької пивної хвилі, а також закордонними вибриками на кшталт BrewDog. Беріть готівку, багато, бо там можна скупити все. Термінал кредитки не приймає. Хазяї душевні, можуть розповідати про пиво довго і натхненно. Категорично рекомендую звернути увагу на нове німецьке пиво від CREW AleWerkstatt (http://www.crewale.de/), особливо Drunken Sailor, 7:45 Escalation і Roundhouse Kick, або Schönramer Imperial Stout від Private Landbrauerei Schönram (http://www.brauerei-schoenram.de), чи Red Nax Imperial Pale Ale від Müllerbräu (http://www.muellerbraeu.com). Ай, та там просто печера скарбів, ходіть і самі подивіться. Munich_beer3 У наступному випуску пивного Мюнхена – про пиво навколо Мюнхена.

Немає коментарів:

Дописати коментар