пʼятниця, 31 січня 2014 р.

Місто котів

Нема сил про новини чи актуальне. Хочеться обійнятися з котом і сховатися під теплий_картатий_плед(тм). Якщо вам теж - беріть, тут багато. До речі, хто порахує всіх стамбульських пухнастих? Не знаю, чи правда, що пророк Мухаммед любив котів і заповідав про них дбати, але про них справді піклуються всім містом. У жилих районах майже коло кожних дверей мисочка з водою чи кормом, чи килимок. Ніхто їх не ганяє і не пинає, звісно, в районах пишніших і коти вгодованіші, а в не надто заможних - худі, але понівеченого, облізлого чи страшного ми не зустріли жодного. І переважно вони дуже привітні - як не нявкнуть, так почухаються, а можуть і на коліна залізти. І вони всюди. Просто всюди. За 4 дні ми нарахували 454 кота, кішки і кошеняти. Справжній рай для котолюбителів. Стандартна картина - туристи, офелешені місцевими стадами котів, фотографують їх з усіх боків.
Istacat

середа, 29 січня 2014 р.

Black & White

Коли сидиш і чекаєш, чекаєш, чекаєш, тре щось робити, щоб не збожеволіти від чекання. Колупати знімки, хоча б. Але кольору не хочеться, ні, коли все навколо чорне... bwista

понеділок, 13 січня 2014 р.

Мюнхен пивний 2.0. Навколо

Які б ліниві ці 4 дні раптових грудневих канікул у Мюнхені не були, але з міста ми все-таки виїхали. У двох протилежних напрямках – на північний схід і південний захід. Північний напрямок – Фрайзинг (S1 – 43 хвилини чи електричкою 25 хвилин з центрального вокзалу), де на пагорбі височіє колишнє абатство Ваєнштефан (Alte Akademie 2, Freising, http://weihenstephaner.de). Зі станції загубитися практично неможливо – вказівники упродовж всієї дороги. weihen

пʼятниця, 10 січня 2014 р.

Мюнхен пивний 1.0.

Здавалося б, навіщо ще писати щось про пиво у Мюнхені, якщо там на кожному кроці як не Хофброй чи Августинер, то Пауляйнер, як не Шпатен, то Фанцисканер і т.д. Але якщо вам набридли якісні, але нуднуваті лагери, пілси і дунклі, то komm mit, як кажуть там, у Дойчляндії, себто, ходімо зі мною.

Почнемо із закладів.
G. Schneider & Sohn і їхні Schneider-Weisse (http://www.schneider-weisse.de) – вайцени на будь-який смак від спадкоємних пивоварів у четвертому поколінні, і досвід не проп’єш – це як раз про них. Насправді, ми дуже хотіли на екскурсію, але власне виробництво знаходиться в іншому місті, і громадським транспортом до нього з Мюнхена добиратися 3 години з гаком і пересадками, а їхати машиною на пиво – що за дурня? Думаю, колись влітку на величках надолужимо. Але і в Мюнхені можна насолодитися у їхній власному шинку на Tal 7 (http://www.weisses-brauhaus.de), години роботи з 8 до 0:30, кухня працює до 23:00. Заклад здоровезний, але якщо ви прийдете у обідній час… Гм. Хай щастить з пошуком місця. Дуже вдалим буде знайти столик, куди можна підсісти, тому що знайти вільний – майже неможливо, адже пиво і їжа прекрасні і відносно недорогі, як на центр міста. Вибір основних сортів пива великий (мій особистий фаворит - TAP5 Meine Hopfenweisse), але особливий уклін цим пивоварам за те, що вони варять традиційні вайцени, але не бояться експериментувати: регулярно з’являються незвичні сорти, як наприклад, вайцен, витриманий у 4 різних бочках, чи як от зовсім свіжий вайцен-портер. Ці лімітовані версії на розлив не подають, але пляшку з собою можна придбати, проте, спеціально питати, в меню їх нема. Одним словом, всіляко рекомендую. Приймають готівку і картки. Чек: 2 пива (3,8 + 4,10), тарілка ковбасок 12,9 + смаженина з дерунами 10,9 + пляшка лімітованої версії 9 євро = 40,7 Munich_beer2

четвер, 2 січня 2014 р.

Новорічне меню

Новорічне меню цього року було складене з урахуванням двох особливостей: на двох (тобто, не надто широке) і з мінімумом рухів перед подачею (бо був шанс припертися додому в 9й вечора з роботи)
Підготовка:
За 3 дні: вибір рецептів (інтернети, ідеї друзів, тощо). Меню: салат з качиним філе і карамелізованими горіхами, брускети з севіче, порційні пироги з яловичиною і стілтоном, скибочки картоплі по-селянськи на гарнір, панакота на десерт.
За 2 дні: приготувати десерт, горіхи, начинку пирогів (начинку можна і за день до)
За 1 день/півдня: замаринувати рибу на севіче Тобто, під час подачі лишається лише зібрати салат і брускети, і поставити у піч пироги і гарнір. І все. Чистого часу – півгодини. panna