Скажу одразу, що ця категорія бібліотечки переважно для краси. Бо вся ця штука з "правильними поєднаннями пива", трохи профанація і (тут мене будуть убивати люди, які за це отримують гроші) не існує якихось 100% робочих поєднань, які сподобаються усім, так само, я не існує одного стилю пива, який всім зайде.
Тому ці теми - лише поради, які можна вважати напрямами роботи і відкриттів, не більше. Звісно, є кілька принципів, які можна передати двома реценнями, а не книжкою, але... Щось я розійшлася. По поличці:
Beer Pairing: The Essential Guide from the Pairing Pros by Gwen Conley and Julia Herz |
The Brewmaster's Table by Garrett Oliver |
The Beer and Food Companion by Stephen Beaumont |
Ця книжка цікава своїм форматом - це радше впорядкована збірка думок різних фешів, пивоварів, рестораторів - з різних куточків земної кулі, про те, як поєднувати, з чим, як використовувати місцеві особливості, тощо. Менше просто теорії, більше елементів тревелогу навіть. Цікава. Гарно виконана.
Cookies & Beer: Bake, Pair, Enjoy by Jonathan Bender |
Думала, це буде збірка печива на пиві, але ні, далеко не кожен рецепт містить пиво, як складник, але до всякого печива пропонується пивна пара. Сподобався вигляд і забавність, навіть кілька рецептів використала.
Lampas, Lambiekbieren & tapas |
На диво, ніде немає фото нормального, а мій примірник вже спаковано. Це фірмова книжка Lindemans, де визнані шеф-кухарі готують з/під ліндеманівські ламбіки. Виконано розкішно. Але чи можна повторити - ще не пробувала. Цікавий варіант мерчу насправді. І хороша реклама. Естетично.
Немає коментарів:
Дописати коментар