"Кавовий кекс" - це одна з тих кулінарних тваринок, які завжди, завжди своєю назвою збивають мене з пантелику. Логічно припустити, що це кекс з кавою. Але ні, ц кекс до кави. І мушу сказати, що вони прекрасна пара. А те, що кекс елементарно готується, робить його ще прекраснішим.
Ноги у нього, між іншим, ростуть з нашого недільного CrossHill Чернівці, де кожен фінішер окрім яблучка-водички-банана отримав йогурт. В нас він одразу не поліз, а поносивши його з собою весьс пекотний день і не менш спекотну ніч поїзді, було трохи страшно пити його зранку, тому йшов активний пошук способів корисної утилізації. Півтора пішли на йогуртове желе, а решта - на кекс.
Між іншим, я на мірній чашці блендера свого знайшла "чашкову" шкалу і припинила страждати переведенням в грами. Але якщо треба - скажіть, я додаватиму
Отже:
- 1,5 чашки борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,5 чашки рослинної олії
- 3/4 чашки цукру
- 0,5 чашки йогурта
- 2 маленькі яйця
- сік половини лимона
- цедра лимонна
- ваніль/ванілін
Вимастити форму для випікання маслом і притрусити борошном (можна меншу, наприклад 16х16, можна більшу, тоді кекс буде неисоким, пильнуйте час випікання). Змішайте міксером в мисці олію, йогурт, ванілін, яйце, цукор до розчинення останнього. Додайте лимонний сік, цедру і потроху всипте борошно і розпушувач. Тісто вилийте у форму і випікайте при 180С від 30 до 45 хвилин, залежно від висоти коржика.
Готовому кексу дайте вистигнути і притрусіть цукровою пудрою, або можна ускладнити і взяти оцей крем і фрукти. Нарізати кубикамии. Зварити кави. Отримати задоволення.
Немає коментарів:
Дописати коментар