Коржі:
- 5 білків
- 120 г цукру
- 120 г борошна
- 30 г кукурудзяного крохмалю
Пташине молоко:
- 3 білки
- 5 г агар-агару
- 150 мл води
- 200 г цукру
- 200 г масла кімнатної температури
- 4 столові ложки какао
Прикрашання:
- 100 г чорного шоколаду
- 50 вершків (після морозива теж лишилися)
- какао
Силіконова лопатка, кухарський папір, форма діаметром 16 см (або інша, просто коржів буде не 3, а 2, або якщо можете, наріжете тоншими)
Гріємо піч до 200 С. Змащуємо форму маслом, притрушуємо борошном, зайве висипаємо. Відмірюємо борошно і крохмаль, бажано просіяти. Збиваємо міксером білки в густу піну, потрохи додаючи цукор (по 1-2 ложці). Коли піна буде міцною, всипаємо борошняно-крохмальну суміш і обережно, знизу вгору перемішуємо лопаткою до повної однорідності. Не бійтеся, що білки опадуть, краще енергійніше перемішувати, нж обережно і довше, тоді вони точно сядуть. істо виливаємо у форму, розрівнюємо, ставимо у піч. 5 хвилин при 200С, потім зменшуємо до 180 і тримаємо ще 15-20 хвилин, перевіряємо трісочкою.
Даємо готовому бісквіту охолонути, розрізаємо на коржі (бажано, ножем для хліба), розкладаємо на решітці і поливаємо чаєм з ромом, щоб коржі були вологі, але не надто мокрі, бо їх буде дуже незручно складати. Можна не просочувати, але бісквіт у торті може бути сухим, а суфле його, на відмну від кремів, не покращить.
Вимиту і висушену форму прокладіть по дну і стінках кухарським папером і покладіть на дно нижній корж.
Для суфле замочіть 5 г агару у 150 мл води. Дайте постояти хвилин 20. Відміряйте у товстостінну каструлько 200 г цукру, залийте агаровою водою і виварюйте на середньому вогні до сиропності, коли з ложки тягнутиметься стрічка, а не крапатимуть окремі краплі. Вимкніть. Тим часом, збийте в одній мисці масло з какао - дуже рекомендую спочатку розімяти какао з маслом ложкою, бо можна потім довго відтирати кухню від тонкого шару какао. В іншій, більшій мисці бийте білки в густу піну, і не вимикаючи міксер, починайте заливати в білки тонкою цівкою гарячий сироп. Яєчна маса збільшиться майже вдвічі, зважайте на це під час вибору миски. Коли сироп закінчився, додайте шоколадне масло і перемішайте.
Вилийте частину суфле на перший корж, покладіть середній, ще шар суфле, верхній корж і знов суфле. Поствте на годину у холодильник.
Можна і не прикрашати насправді, але ж має бути красиво :) Розтопіть шоколад з вершками, розмішайте до одноріності, дайте вистигнути і потримайте годинку в холодильнику. Ложечкою наберіть, по можливості, однакових вісім грудочок шоколаду і обваляйте їх у какао. Решту шоколаду знов розігрійте, і приклейте на нього шоколадні труфелі на торт і за бажання полийте його у довільному польоті фантазії.
Вперше повністю задоволена виглядом, смаком, структурою, вологістю - не надто солодкий, вологий і мякий, ідеальний розріз, чудово - хвали мене губонька :)
Немає коментарів:
Дописати коментар