пʼятниця, 31 липня 2015 р.

Кус-кус з овочами

Мій улюблений літній гарнір: готувати 5 хвилин, а овочі і спеції можна додавати на свій смак будь-які, тому він ніколи не набридає, але на чому я наполягаю, то це на обов'язковому додаванні м'яти. Свіжої чи сухої - непринципово, головне, щоб вона там була. Саме вона надає кус-кусу легкого, свіжого, по-справжньому літнього - бо прохолодного - смаку і відчуття.

couscous


Мій варіант:
- 100 г кус-куса
- цукіні
- жовтий помідор
- кілька листочків сушеної мяти
- гомасіо (можна просто сіль і перець до смаку)

Залити кус-кус окропом (так, щоб крупа на 1-2 см була вкрита водою, а можна і не окропом, а гарячим бульйоном, овочевим/рибним/м'ясним), покришити мяту, сіль, перець, спеції, перемішати, накрити і лишити запарюватися. Порізатии цукіні на кубики і вкинути на 2 хвилини у киплячу підсолену воду. Порізати кубиками помідор. Через хвилин пять додати овочі до кус-куса, перемішати і подавати. 


2 коментарі: