Аличалі - це варіація на тему ткемалі, яку я вчора ввечері придумала над здоровезним пакетом жовтої аличі. Аличу можна і так їсти, це я знаю, але от закортіло чогось несолодкого. Ну, тойво, і цеє :) Суміш спецій, звісно, можна брати до смаку, а оцет замінити водою, я просто люблю кисле. Отже, у великий сотейник складаємо:
- 2 кг аличі
- 2 палички цинамону
- 2 ст.л. меленого імбиру
- 400 г цукру
- 200 мл оцту
- 3 ч.л. солі
- 2 ст.л. суміші спецій каджун
Доводимо до кипіння і потім під кришкою варимо 2-2,5 години. Перетираємо через сито, щоб виловити кісточки, перевіряємо на кислоту/солодке/сіль і тд, виправляємо і розливаємо по слоїках. Мені гарно :) Розлилося у літрову пляшку і два слоїки по 200 мл
обожнюю такі соуси, слу а скільки її в тебе вийшло? і якщо дати менше оцту то буде зле зберігатись,правда?
ВідповістиВидалитиЯ думаю, якщо гарячим залити в стерилізовані слоїки, то буде ок і з водою замість оцту. У мене вийшло приблизно півтора літри з цього
ВидалитиАле тоді треба коригувати кількість цукру
Видалити