Не минуло й півроку - так останнім часом можна починати кожен допис з серії wanderlust. Хай часу зараз і більше, але не так багато натхнення. І тим не менш, а раптом же ж комусь стане в пригоді. Для вас, мої друзі-пиволюби.
Коли я сказала, що знайду пиво і в Італії, дехто крутив пальцем біля скронь - яке пиво в Італії, ти що, вино і просекко. Але хто шукає, той завжди знайде.
Почнемо з того, що у Флоренції навіть брюпаби є. Ми знайшли три. Один - як ведеться, випадково.
Birreria Artigianale Il Bovaro(Via Pisana, 3r) лишила дуже змішані почуття, бо ціни на їжу, і їжа в цілому дуже і дуже, такої смачної пасти з лісовими грибами і труфелями я не їла ніколи, але головним чином нас цікавило пиво, а воно... дуже специфічне, дуже. Не знаю, чим зумовлений такий дивний смак, може, вони воду з Арно неочищену беруть, але якщо в темному гіркота начорно обсмаженого солоду ще перебиває цей дивний смак, то у боку - ні. Власник і головний пивовар - явно прибічник окультизму, на стінах різноманітні символи, книжки, аромати на кранах (!) і побічні штуки. Загадкова місцина в цілому. Ціновий рівень середній, приймають картки.
Другий брюпаб - Archea Brewery (Via dei Serragli, 44) працює з 19:00, тому вдень ми його просто не знайшли, бо він був зачинений. Досить галасливе і заповнене відвідувачами місце, тому рекомендую приходити щоближче до відкриття. Власник товаришує з іншими італійськими мікро, тому на розлив крім власного пива часто є якийсь ексклюзив чи супер-нове пиво. Загальне враження приємне, відповідний до стилю інтерєр, музика і т.д. Приймають картки.
Ще є Mostodolce (Via Nazionale, 114 r) але за два наші візити там так і не вдалося сісти - все зайнято.
Крамниці.
Прямо на головному ринку розташувалася La divina enoteca (Via Panicale 19/R), крамниця і дегустаційна зона, де можна підживитися легкими закусками, сендвічами і т.д. В основному - вино, але є невелика поличка з регіональним пивом, при чому такого ми не бачили більше ніде, це, вочевидь, якісь партнери.
Окремо пораджу зазирнути до Eataly Firenze (Via dei Martelli, 22), це крамниця гурманерія, назвемо її так, окрім всілякої цікавої, регіональної їжі, книжок на відповідну тематику, кухонного начиння, гастрономії і бара, там є невелика, але цікава секція пива.
Але насправді, у першу чергу треба топати до FirenzeBirra (Via dei Sette Santi 19R). Там не просто прекрасний вибір локального, італійського в цілому й імпортного пива, там просто почуваєшся як вдома. І, о, my orecious, ціла секція кислого пива. Напрочуд гостинний хазяїн розповів нам стільки цікавого, чого б ми не знайшли і за тижні колупання в інтернеті, запросив подегустувати пива, радив і розповідав про кожну броварню, кожен сорт. Це саме той випадок, коли "рибалка рибалку", бо коли зустрічаєш людину, яка справді любить те, що робить, і готова годинами говорити на цю тему, оце - справжнє, найцінніше і найприємніше. Страшенно тішуся, коли випадають такі зустрічі. Люто раджу, так. Термінал на місці є.
Заклади.
Beer House (Borgo Santi Apostoli, 20) - знайшли випадково, шли мимо. Особливу увагу привернула стеля тераси, вся заклеєна ящиками з-під пива (пардон за дуже кепську якість). В цілому дуже сподобався вибір, кілька холодильників і близько 20 сортів на розлив, є й цікавий імпорт, і дуже особливі італійські пиви, про які бармен розповідав у подробицях і натхненно, тут ми вперше спробували фінське сахті, яке трибьютом зварив італійський пивовар, родом з Фінляндії. Абсолютно adorable подача тестингового набору (5 пив - 10 эвро) у ящичку, як на мене - незла місцина.
За порадою власника FirenzeBirra пішли шукати Diorama (Via Pisana 78/R). Шукали довго у темряві, бо сутеніє взимку швидко, а Віа Пісана просто зачароване місце з трьома (!) різними системами нумерації будинків. Окрема маленька пригода вийшла, і коли ми вже остаточно вирішили повертатися і місто, бар вистрибнув. На розлив - Нова Зеландія, кисляк, щось зварене спеціально для Діорами, німці, британці, італійці. Одразу приносять маленьку дощечку з антіпасті. Веселий говорливий бармен. Must. Але недешево. Келих в районі 6 євро.
Тобто, у Флоренції є де попивасити, ви зрозуміли, так?:)
Немає коментарів:
Дописати коментар