субота, 2 серпня 2014 р.
Вівсяні оладки
135 г вівсяного борошна
70 г цільнозернового пшеничного борошна
2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
півпакетика розпушувача
1 ч. л. солі
2 ст. л. цукру
2 ст. л. маку
3 ст. л. лимонного соку
цедра 1 лимона
240 мл молока
3 ст. л. олії
2 яйця
2 ч. л. ванільного екстракту
Змішати все "сухе" в мисці, все "мокре" в іншій, добряче розмішати, вилити рідину в борошно, має вийти досить густе тісто, яке, тим не менш, ллється. Смажити на сковорідці на середньому вогні, перегортати, коли на поверхні почнуть лопатися бульбашки повітря. Подавати з ягодами, морозивом, кленовим сиропом, варенням, гострим паштетом - як заманеться. З цієї кількості виходить 14-16 крупних оладок.
Маленький чіт - якщо виливати тісто на пательню круглою ложкою для морозива, оладки будуть гарні, кругленькі і однакові.
Чіт номер два - вівсяне борошно можна зробити з вівсяних пластівців кавомолкою.
Про ложку для морозива - цікаво:) Дякую!:)
ВідповістиВидалити