середа, 15 серпня 2012 р.

Персикова галета

Галети мене сьогодні переслідували. Тому я вирішила не пручатися, не здаватися мікробам, головному болю і ломоті у всьому тілі, і зліпила собі свою галету. З того, що знайшлося в холодильнику і коморі. galeta

Опціонально, практично все, окрім принципу: пісочне тісто і фруктова начинка
Тісто на основі улюбленого пісочного від Ру, тільки з різним борошном:
125 г цільнозернового борошна,
125 г пшеничного,
120 г м"якого масла,
1 яйце,
40 мл холодної води,
1 ст.л. цукрової пудри,
дрібка солі.

Все швидко, змішати, зробити кулю, загорнути в плівку, кинути на годину в холодильник. Розігріти піч до 180С
Начинка: персики порізати на скибочки (5-6 великих штук), змішати в мисці з 1-2 ложками цукру, 1-2 ложками крохмалю. Розкачати тісто у великий пляцок, порсередині викласти начинку, притрусити її пряною сумішшю спецій (цинамон-кардамон-аніс-комущоподобається), ложкою цукру мусковадо, загорнути краї пляцка на начинку, перекласти на вистелене кухарським папером деко і запхати на 40-45 хвилин у піч. Усе. І це, без зайвої скромності, фантастично смачно і елементарно просто.

Немає коментарів:

Дописати коментар