субота, 2 червня 2012 р.

Гранола - скажи ні нудним пластівцям!

granola

Знову варіації з Saveur, взяла звідти пропорцію сік:пластівці. Отже:
450 г пластівців (суміш 5 злаків)
4-5 великих соковитих яблука (300 мл соку має бути)
на око: насіння соняшника, гарбуза, кунжуту зо дві жмені горіхів - у мене мигдаль і волоські
2 ст ложки меду
3 ст л. коричневого цукру з імбиром (китайці такі вигадники!)
 Розігріваємо піч до 120С, деко вистеляємо кухарським папером. У сотейнику прогріваємо пластівці і цукор хвилин 5, всипаємо туди горішки і насіння, добряче перемішуємо, вливаємо сік, знімаємо з вогню і мішаємо-мішаємо, але не дуже енергійно, нам не треба розбити всі грудочки. Викладаємо на деко рівним шаром, поливаємо медом і на годину-півтори в піч. Скажу чесно, у мене гранола не посохла остаточно, я її ще день сушила на сонці, і думаю, це додало їй користі:) Взагалі з домашнім йогуртом та зі жменькою свіжих ягід на сніданок - смачніше і корисніше не вигадаєш.

Немає коментарів:

Дописати коментар