Рідке золото, золото ллється крізь пальці, і не назбирати, не лишити на згадку.
понеділок, 31 жовтня 2016 р.
середа, 26 жовтня 2016 р.
Ісландські клейнури чи українські вергуни?
Доброго ранку чи як тебе не з'їсти передчасно
Давно хотілося зробити не просто смачне щось, але й красиве, але не було ні часу, ні натхнення, але врешті-решт, зійшлися зірки в потрібну позу.
Власне, це оцей тортик, але в іншій сукні.
Почнемо з того, що своєю дивовижною ніжністю і вологістю він завдячує пропитці ромовим сиропом. У мене це були залишки сиропу від ромової баби, але зробити сироп з увареної води з цукром - легше легкого і вмішати туди трошки рому. Можна і мигдалевого лікеру якогось, але різноманіття ніколи не заважає. Чим сироп кращий за просочування чаєм/чистим алкоголем - він менше вивітрюється з коржа.
Рікотовий крем я розділил навпіл, половину лишила чистою, у половину вмішала кришені мигдаль і мигдалеве печиво (амареті). Треба було і какао вмішати для кольору, але чомусь не подумала про це в процесі. Просочені коржі перемащуються кремом з крихтами, а згори і боки обмащуються чистим кремом.
Прикрашаємо мигдалевим печивом, мигдалем, какао, кришеними какао-бобами (опціонально, можна і шоколад покришити дрібно). Даємо вистоятися в холодильнику ніч. Хоча б. І прекрасний ранок забезпечено.
Зручністю нарізання можна не перейматися - ріжеться він ідеально, бо коржі м'які, крем теж, а крихке печиво згори набирає вологи з крему і теж не кришиться.
Власне, це оцей тортик, але в іншій сукні.
Почнемо з того, що своєю дивовижною ніжністю і вологістю він завдячує пропитці ромовим сиропом. У мене це були залишки сиропу від ромової баби, але зробити сироп з увареної води з цукром - легше легкого і вмішати туди трошки рому. Можна і мигдалевого лікеру якогось, але різноманіття ніколи не заважає. Чим сироп кращий за просочування чаєм/чистим алкоголем - він менше вивітрюється з коржа.
Рікотовий крем я розділил навпіл, половину лишила чистою, у половину вмішала кришені мигдаль і мигдалеве печиво (амареті). Треба було і какао вмішати для кольору, але чомусь не подумала про це в процесі. Просочені коржі перемащуються кремом з крихтами, а згори і боки обмащуються чистим кремом.
Прикрашаємо мигдалевим печивом, мигдалем, какао, кришеними какао-бобами (опціонально, можна і шоколад покришити дрібно). Даємо вистоятися в холодильнику ніч. Хоча б. І прекрасний ранок забезпечено.
Зручністю нарізання можна не перейматися - ріжеться він ідеально, бо коржі м'які, крем теж, а крихке печиво згори набирає вологи з крему і теж не кришиться.
неділя, 23 жовтня 2016 р.
Ісландія 4.0. Міватн-Рейдафйордур
П'ятий день нашої подорожі пройшов у переїзді, маркованому на мапі логічно що"5 день" :)
Коли ми обирали місце ночівлі на східних фйордах, принцип був, якщо чесно, дуже простий - найдешевше житло. І Світобудова нас не обділила. Поштова скринька - саме у Рейдафйордурі, кінцевій точці переїзду, листівка - майже з першої, Хверір.
Коли ми обирали місце ночівлі на східних фйордах, принцип був, якщо чесно, дуже простий - найдешевше житло. І Світобудова нас не обділила. Поштова скринька - саме у Рейдафйордурі, кінцевій точці переїзду, листівка - майже з першої, Хверір.
вівторок, 18 жовтня 2016 р.
Ісландія 3.0. Міватн
Якби намагатися визначити, який все-таки день був найбільш багатим на враження, тобто, якщо зсилувати обрати - то це буде день на Міватн. Такої кількості цікавезних штук в одному районі я не бачила ніде і ніколи. Перекладається назва як "мале озеро", але незрозуміло, чого в ньому мало - ні водою, ні розміром, ні кількістю геологічних чудасій воно не обділене. Якщо думатимете, де б зупинитися на кілька днів - це точно правильний вибір.
На нашій мапі це маршрут 4го дня, 139 км дороги і багато годин захопленого розглядання краєвидів з відкритим від зачудування ротом.
Ми поснідали, полишили чудову хатку в Акурейрі, де провели три чудові ночі, і рушили в дорогу приблизно о 10й. Поспішати не було куди, світлового дня влітку вистачить на все. Погода тішила неймовірно, особливо з урахуванням того, як нас лякали всі інтернети і досвідчені мандрівники, що статистично хорошої погоди в Ісландії 13 днів на рік.
На нашій мапі це маршрут 4го дня, 139 км дороги і багато годин захопленого розглядання краєвидів з відкритим від зачудування ротом.
Ми поснідали, полишили чудову хатку в Акурейрі, де провели три чудові ночі, і рушили в дорогу приблизно о 10й. Поспішати не було куди, світлового дня влітку вистачить на все. Погода тішила неймовірно, особливо з урахуванням того, як нас лякали всі інтернети і досвідчені мандрівники, що статистично хорошої погоди в Ісландії 13 днів на рік.
неділя, 16 жовтня 2016 р.
Коттердам
четвер, 13 жовтня 2016 р.
понеділок, 10 жовтня 2016 р.
Borefts 2016
De Molen-івський Borefts ще 2014 року став для мене відкриттям у сенсі якості організації, але 2016 рік просто перевершив усі очікування. Ці голландці роблять фантастичний фест (не скажу, що я була на багатьох, але це реально взірець для мене особисто).
Чому?
Цей фестиваль - дає максимум задоволення при мінімумі рухів.
Добиратися дуже зручно громадським транспортом, станція автобусів/залізниці у 10 хвилинах від броварні.
Лайнап фантастичний, просто. І - увага - лайнап видають не лише у вигляді броварень, але й пива, яке буде присутнє. До цього фесту готуються. Дуже. Переконайтеся самі отут
Більше 200 сортів пива. Для того, щоб остаточно не втратити голову, а це дуже просто, є ап, де є мапа, подробиці події, як дістатися, і головне - перелік пива з розподілом на стилі, броварні і можливістю відмітити заздалегідь, що тебе цікавить. Тобто скласти план дій :)
Система розрахунку на фестивалі проста, як двері. Все (тобто, кожне) пиво коштує один жетон за келих (дегустаційний, фестивальний, 0,1 л, але повна мірка 150 мл, і ніхто не наливає по відмітку, всі лиють по вінця). Ніякого геморою з грошима, картками, здачею, все максимально спрощене - жетон видав, отримав пиво. Ніхто не напружується, ні пивовари, ні пиволюби. Все максимально швидко, що важливо з урахуванням черг. Купив квиток, отримав келих і перші 10 жетонів - і вперед. Жетони можна докупити. Розрахунок за їжу теж жетонами, але кого цікавить їжа, коли стільки пива навколо, і всі приносять їжу з собою, або з найближчого супермаркета, бо на території фестивалю можна споживати принесене з собою.
Всюди стоїть plastic aged water :) щоб сполоснути рецептори і системи миття келихів.
Єдина проблема - як вижити до вечора. Тому що кількість і міць зразків дають про себе знати, і помираєш або від жадібності, або від передозу.
Особисті лайф-хаки.
- купіть квитки заздалегідь. Через шалену популярність фестивалю, кількість квитків обмежена 3000 на день, і за два тижні до події був повний sold out. Квиток на один день фестивалю коштував 25 євро = келих + 10 жетонів. Додаткові 10 жетонів коштували 15 євро.
- візьміть з собою їжі, ніж і серветки
- пийте водичку
- перевірте мапу гостей фестивалю - якщо з вашої країни ви перші у цей день, вам видадуть ще один жетончик, і ви гордо продірявите її шпикачкою
- приїдьте раніше - всі зручні місця займуть дуже швидко
- enjoy to the fullest!
11:00
Ми планували погуляти околицями, але я зробила церемоніальний кілометр (приїхала у футболці любого Beer Running Club) і ми лишилися у черзі, бо вона уже була. Хлопці собі вже фестивалять і дегустують. До речі, обмін пляшками процвітає на фесті, і на фб-сторінці івенту можна навіть домовлятися з представниками країн, що саме ти хочеш отримати і що привезеш на обмін. Таким чином кілька зразків українського крафту поїхали до Австралії :)
Дуже помітно, коли приїздить електричка - відвідувачі приходяь натовпами. Дехто - з валізами, у яких, звісно, пиво. Приблизно за 15 хвилин до офіційного початку (12:00) починається обмін квитків на келихи і жетони. Всі, хто їх отримав, збираються біля червоної стрічки, яку урочисто відкривають рівно о 12 - всі вголос рахують секунди до початку, прямо як на якомусь івенті бігунів:)
А потім всі і справді біжать займати зручні місця.
12:10 12:15 Можна ще встигнути помилуватися на демоленівські діжечки у відносній тиші і порожнечі. А потім все, за часом слідкують винятково для того, щоб знати, чи не час йти по спец-сорти, яких лише одна кега, і які відкривають у певний час. Антапять Куштують з усіх келихів - своїх і друзів Кому щастить отримати останню порцію пива, яке некегове, а розливається з пляшок, може її уперти з колекційно-етикеточною метою Хтось носить по три келихи Хтось знайшов котика і тут
Але всі отримують задоволення. Приблизно в 15 стає уже нема де яблуку впасти, і черги до деяких броварень займають 15 хвилин очікування, поки доберешся до крана.
Познайомилися з кількома голландцями, заангажували їх на подорож до Неньки, порозповідали про пиво, що могли звісно. Подивимося. Особисто моїм найбільшим враженням фестивалю були діжкові міцні сауери від Cascade, улюблені Alvinne теж доставили по повній, але особливо вразив витриманий у діжці сауер 11% з копченими персиками і темний діжковий барлівайн. Нарешті, скуштувала справжнє сахті. Кілька історичних стилів від норвегів теж потішили. Насправді, такої кількості настільки крутого пива ще ніколи і ніде. Несамовито рекомендую.
Чому?
Цей фестиваль - дає максимум задоволення при мінімумі рухів.
Добиратися дуже зручно громадським транспортом, станція автобусів/залізниці у 10 хвилинах від броварні.
Лайнап фантастичний, просто. І - увага - лайнап видають не лише у вигляді броварень, але й пива, яке буде присутнє. До цього фесту готуються. Дуже. Переконайтеся самі отут
Більше 200 сортів пива. Для того, щоб остаточно не втратити голову, а це дуже просто, є ап, де є мапа, подробиці події, як дістатися, і головне - перелік пива з розподілом на стилі, броварні і можливістю відмітити заздалегідь, що тебе цікавить. Тобто скласти план дій :)
Система розрахунку на фестивалі проста, як двері. Все (тобто, кожне) пиво коштує один жетон за келих (дегустаційний, фестивальний, 0,1 л, але повна мірка 150 мл, і ніхто не наливає по відмітку, всі лиють по вінця). Ніякого геморою з грошима, картками, здачею, все максимально спрощене - жетон видав, отримав пиво. Ніхто не напружується, ні пивовари, ні пиволюби. Все максимально швидко, що важливо з урахуванням черг. Купив квиток, отримав келих і перші 10 жетонів - і вперед. Жетони можна докупити. Розрахунок за їжу теж жетонами, але кого цікавить їжа, коли стільки пива навколо, і всі приносять їжу з собою, або з найближчого супермаркета, бо на території фестивалю можна споживати принесене з собою.
Всюди стоїть plastic aged water :) щоб сполоснути рецептори і системи миття келихів.
Єдина проблема - як вижити до вечора. Тому що кількість і міць зразків дають про себе знати, і помираєш або від жадібності, або від передозу.
Особисті лайф-хаки.
- купіть квитки заздалегідь. Через шалену популярність фестивалю, кількість квитків обмежена 3000 на день, і за два тижні до події був повний sold out. Квиток на один день фестивалю коштував 25 євро = келих + 10 жетонів. Додаткові 10 жетонів коштували 15 євро.
- візьміть з собою їжі, ніж і серветки
- пийте водичку
- перевірте мапу гостей фестивалю - якщо з вашої країни ви перші у цей день, вам видадуть ще один жетончик, і ви гордо продірявите її шпикачкою
- приїдьте раніше - всі зручні місця займуть дуже швидко
- enjoy to the fullest!
11:00
Ми планували погуляти околицями, але я зробила церемоніальний кілометр (приїхала у футболці любого Beer Running Club) і ми лишилися у черзі, бо вона уже була. Хлопці собі вже фестивалять і дегустують. До речі, обмін пляшками процвітає на фесті, і на фб-сторінці івенту можна навіть домовлятися з представниками країн, що саме ти хочеш отримати і що привезеш на обмін. Таким чином кілька зразків українського крафту поїхали до Австралії :)
Дуже помітно, коли приїздить електричка - відвідувачі приходяь натовпами. Дехто - з валізами, у яких, звісно, пиво. Приблизно за 15 хвилин до офіційного початку (12:00) починається обмін квитків на келихи і жетони. Всі, хто їх отримав, збираються біля червоної стрічки, яку урочисто відкривають рівно о 12 - всі вголос рахують секунди до початку, прямо як на якомусь івенті бігунів:)
А потім всі і справді біжать займати зручні місця.
12:10 12:15 Можна ще встигнути помилуватися на демоленівські діжечки у відносній тиші і порожнечі. А потім все, за часом слідкують винятково для того, щоб знати, чи не час йти по спец-сорти, яких лише одна кега, і які відкривають у певний час. Антапять Куштують з усіх келихів - своїх і друзів Кому щастить отримати останню порцію пива, яке некегове, а розливається з пляшок, може її уперти з колекційно-етикеточною метою Хтось носить по три келихи Хтось знайшов котика і тут
Але всі отримують задоволення. Приблизно в 15 стає уже нема де яблуку впасти, і черги до деяких броварень займають 15 хвилин очікування, поки доберешся до крана.
Познайомилися з кількома голландцями, заангажували їх на подорож до Неньки, порозповідали про пиво, що могли звісно. Подивимося. Особисто моїм найбільшим враженням фестивалю були діжкові міцні сауери від Cascade, улюблені Alvinne теж доставили по повній, але особливо вразив витриманий у діжці сауер 11% з копченими персиками і темний діжковий барлівайн. Нарешті, скуштувала справжнє сахті. Кілька історичних стилів від норвегів теж потішили. Насправді, такої кількості настільки крутого пива ще ніколи і ніде. Несамовито рекомендую.