вівторок, 10 листопада 2015 р.

Улюблений яблучний пиріг

Я дуже люблю яблучні пироги. А яблучні пироги і кориця - це одна з пар, які настільки тісно сплелися в обіймах, що навіть не уявляєш одного без іншого. Це як Бонні і Клайд. Як день і ніч. Як новийрік і подарунки. Ну, ви зрозуміли.


bestapplepie
А тепер знайомтесь. Мій улюблений пиріг з яблуками - це яблука без пирога. Просто запечені. І маленька таємниця досконалого, неперевершеного їх смаку - шматочок масла. Мед і масло і сік перетворюються на карамельний соус, який зі звичної з дитинства страви робить мало не вишуканий десерт. Жодних складних і заплутаних маніпуляцій:
1. Вмикаємо піч на 180С
2. Зрізаємо з митих яблук "шапку", вирізаємо серцевинку.
3. Всередину кладемо ложечку меду, горіхи, шматочок масла, знову горіхи, мед, притрушуємо корицею і мускатним горіхом.
4. Печемо 30 хвилин.

Для повного блаженства можна полити якимось соусом чи топленим шоколадом, але це вже додаткові рухи, до яких не хочеться вдаватися у такий день.
Якщо яблука тріснуть, і соус виллється у форму для запікання, не забудьте вилити його назад на яблука перед вживанням:)

Так, я знаю, що є думка, що мед не повинен нагріватися до такої температури, але я неї не притримуюся.
Так, масло можна не класти, але смак буде зовсім інший. І скілки там того масла, правда ж?
bestapplepie1 bestapplepie2 bestapplepie3 bestapplepie4

1 коментар: