пʼятниця, 10 липня 2015 р.

Морквяник

Я їла і випробовувала багато рецептів морквяних пирогів, але цей зробився якось імпровізовано, і одразу стало зрозуміло, що все, далі вони всі будуть саме такими. Легко, швидко, без борошна, вологий і ніжний - це все про нього.


carrotcake
- чотири великі морквини (зважила - це 370г натертої) 
- 80 г цукру 
- 2 яйця 
- 50 мл олії 
- 200 г горіхів (я брала несолоний несмажений арахіс, бо він банально, найдешевший) 
- додатки: по 2 ст.л. насіння льону і соняшника, цинамон й імбир до смаку. 

 Натираємо моркву і мелемо горіхи. Розділяємо яйця на білок/жовток, жовтки збиваємо з цукром і спеціями, після того додаємо олію і добре розмішуємо. Додаємо моркву, горіхи, додатки, вимішуємо ложкою - буде густа маса, але нещільна. Збиваємо білки і вмішуємо ложкою в морквяну суміш. Викладаємо у форму (я беру стандартну кексову "цеглинку"), викладену кухарським папером. Викладаємо, не ущільнюючи. Випікати годину при 160С. Дати вихолонути, краще робити на ніч, а їсти зранку. Він прекрасний, особливо политий карамеллю

. carrotcake1

2 коментарі:

  1. А скажіть, будь ласка, чи має морквяник піднятися, чи він все ж таки заважкий для цього?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У мене практично не піднімається, він занадто вологий, але розпушувач і збиті білки допомагають йому не злипнутися в цеглину остаточно

      Видалити