на 1кг абрикосів без кісточок, порізаних на тонкі скибочки:
- шмат імбиру, сантиметрів 5-6
- головка часнику
- 1-2 довгі палички цинамону
- 1 ст.л. чорної гірчиці
- 4-5 гвіздків гвоздики
- 10 кардамонових коробочок (я взяла лише насіння)
- 2 середніх цибулини
- 1 ч.л. калінджі (чорнушки)
- 1 ч.л. фенугрека
- 6 свіжих зелених перців чилі, покраяних з насінням
- 2 ч.л. солі
- 300 г цукру
- 60 мл яблучного оцту
У глибокому сотейнику розігріваємо 3-4 ст.л. олії. Кардамон, цинамон, гвоздику, гірчицю смажимо, перемішуючи, хвилину. Додаємо дрібно покраяну цибулю і пасируємо хвилин 5 до золотавості. Додаємо дрібно покраяні імбир і часник, чилі, калінджі, фенугрек і смажимо ще хвилини 2.
Вкидаємо скибочки абрикосів, сіль, цукор, перемішуємо, збільшуємо вогонь і помішуючи тушкуємо хвилин 10, додаємо оцет, і виварюємо поки чатні не набуде потрібної густини, ще хвилин 10. Зважайте, що коли чатні вистигне, то загусне ще, тому не виварюйте його надто. Дайте вистигнути, розкладіть по стерилізованих слоїчках.
Консервоване сонце. Це гостро-солодко-кисле щастя можна їсти, либонь, з усім.
З цієї кількості виходить сім 200 мл слоїчків. Маю підозру, що вийде незгірш з будь-яких зелених фруктів - яблук, слив, груші, але пектино-багаті будуть найкращі.
Немає коментарів:
Дописати коментар