вівторок, 17 лютого 2015 р.

Зелено і гірчично

Я, якщо чесно, люблю брюсельську капусту і просто відвареною, і в супику, смакує вона мені. Але як мати трошки часу і натхнення, можна зробити геніальний, не побоюся цього слова, гарнір.


brus


Для цього вкиньте помиту, очищену від пожухлих листочків і порізану навпіл брюсельку на дві хвилини в підсолений окріп. (Якщо дуже ліниво, можна на цьому і зупинитися, але...) Відкиньте її на друшляк, дайте стекти воді, а потім висипте у форму і полийте маринадом. У маринаді в тісних обіймах сплелися: дві столові ложки олії, столова лижка лимонного соку, 2 чайні ложки бірчиці Honey Bunny (можна обійтися ложкою меду і ложкою зернової гірчиці), чорний перець, покраяний надрібно зубець часнику. Добряче перемішайте, щоб кожна півкапустинка була хоча б у щоку поцілована маринадом, і в піч, 180С, 20-25 хвилин, останні 5 хвилин можна під грилем. Подавати одразу, можна притрусити кунжутом. 
І ви ніколи більше не думатимете, що брюсельська капуста - нудний гарнір, обіцяю. 


brus1

1 коментар:

  1. Лано, ти так пишеш, що читати - то втіха. Усмішка повзе до самих вух.

    ВідповістиВидалити