Колись ньокі, ліниві італійські вареники, у мене вийшли схожими... ем... на грудочки невідомого походження. Відтоді минуло багато часу, і мені знову закортіло спробувати. Що з того вийшло?
Насправді, вийшло непогано. Картопляні ньокі - відносно свіже віяння серед видів цієї досить давньої страви. першочергово їх робили з рікоти, а вже коли картопельку привезли до Європи, вона теж проторувала собі дорогу у рецепти, ньоків у тому числі. Отже:
500 г картопліНасправді, вийшло непогано. Картопляні ньокі - відносно свіже віяння серед видів цієї досить давньої страви. першочергово їх робили з рікоти, а вже коли картопельку привезли до Європи, вона теж проторувала собі дорогу у рецепти, ньоків у тому числі. Отже:
1 яйце
120-160 г борошна (скільки візьме)
ложка олії
сушена шавлія
сіль, перець
Запечіть картоплю у печі (180С) хвили 40-50, поки вона не стане м'якою і крихкою, дайте їй вистигнути до температури, коли нею не печешся. Очистіть її і розімніть товкачкою у пюре з яйцем, олією, сіллю і перцем. Потроху вмішуйте борошно, щоб отримати некруте тісто, головне - не забити борошном, тісто лише повинне припинити липнути до рук, і досить. Поділіть його на кілька частин, розкачайте на притрушеній борошном поверхні у ковбаски і наріжте їх шматочками. Можна продавити смужки у ньоках виделкою - кажуть, це щоб соус краще за них чіплявся. Можна не морочитися. Відварювати ньокі у підсоленому окропі, поки не почнуть спливати. Дістати шумовкою, додати масла чи песто, подавати.
Прекрасно до них підійде куряче філе у пивному соусі. Обсмажте на маслі відбите філе до майже готовності, перекладіть на таріль, а у пательню налийте 200-300 мл пива (ми брали пшеничне), 2 столові ложки лимонного соку, покладіть шматочок масла 30-40 г, посоліть, поперчіть, додайте 1 столову ложку каперсів і 1 столову ложку борошна. Виварюйте до бажаної густини, поверніть філе і прогрійте у соусі. Подавайте. Дуже гут.
Немає коментарів:
Дописати коментар