200-300 г чорниць
100 мл вершків
1 яйце
30 г цукру
жменя горіхів (потовкти)
Тісто розкачайте, вистеліть ним форму, наколіть виделкою, випікайте з вагою (боби чи кульки) 15 хвилин при температурі 180 С. Тим часом змішайте цукор, вершки, яйце, всипте горіхи. На готову форму з тіста вилийте яєчну суміш і висипте чорниці. Поставте назад у піч і тримайте там 20 хвилин. Перед подачею дайте охолонути. Варіація з Saveurs, щоправда, печива я не додавала і пропорції дещо інші, і форму з пісочним тістом я ніколи не змащую маслом, на мою думку, в тісті його достатньо і так, ніколи, тьху-тьху, тарти не пристигають. Смакотааа... Насичений, справжній смак літа.
Немає коментарів:
Дописати коментар