Як добре, коли є час поколупати фото і розказати вам щось нове. Я коли побачила
ці цукорки, забажала їх з силою неймовірною, тому була знайдено і впольовано тахіну - у двох місцях, між іншим. Одна в крамниці "Дуккан" на розі Жилянської і Тарасівської (42 грн за 450 г) і в інтернет-крамниці
отут.
Отже, знадобляться:
- 100 г нуту
- 3 ст.л. тахіни
- 1,5 ложки меду
- 1 ч.л. цинамону
- 100 г шоколаду
- 20-25 г масла
Тобто, собівартість цукерок десь 18 грн за 19-20 штук завбільшки з середній волоський горіх. А смакота-а-а...
Нут промийте і замочіть на ніч. Злийте воду, залийте новою і варіть хвилин 40-50. І тут головне! Не полінуйтеся перелити нут в миску з холодною водою і потріть його у ній руками, щоб злізла шкурка. Так цукерки будуть значно ніжніші на смак. Потім змеліть блендером нут в однорідну пасту разом з цинамоном, тахіною і медом. Ложкою набирайте трохи маси і ліпіть з неї кульки, які потримайте півгодинки в холодильнику, а тим часом розтопіть разом шоколад і масло, і "купайте" у глазурі нутові заготовки. Викладіть на папір для випічки (потім все прекрасно відлипне) - і в холодильник. Коли шоколад застигне, цукерки можна перекласти в коробку. Цей кунжутний смак, м-м-м.... А на вигляд - достоту каштани.
І щоб двічі не вставати, випробуваний (і, звісно, адаптований під себе, як без цього) рецепт гірчичного хлібу для хлібопічки (середній розмір, стандартний режим):
- 1,5 ч.л. швидкодіючих дріжджів
- 400 г пшеничного борошна вищого ґатунку
- 100 г пшеничного борошна грубого помелу
- 2 ст.л. пластівців з зародків пшениці
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 3 ст.л. гірчичної олії
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 290 мл води
Запашний, хрусткий і м"який хлібчик.
Немає коментарів:
Дописати коментар