100 гр розтопленого масла
35 гр цукру
1 яйце
5 гр сухих швидкодіючих дріжджів
дрібка солі
75 мл теплої води
60-70 гр перлинного цукру
Змішати всі складники, крім перлинного цукру, і лишити на 15 хвилин. Потім вмішати цукор, наліпити кульок завбільшки з великий волоський горіх і лишити ще на 15 хвилин. З цієї кількості виходить 12-14 кульок. Випікати на розігрітій і змащеній олією вафельниці до золотавого кольору.
Бананові вафлі
240 гр. борошна
1/2 ч.л. солі
2 ст.л. цукру
1 1/2 ч.л. пекарського порошку
1 ч.л. кориці
420 мл. кефіру чи йогурту
2 яйця
60 гр. масла, розтопленого і охолодженого
1/2 ч.л. ванільного екстракту
3 стиглих банани
100 гр. подрібнених горіхів
Змішати борошно, сіль, цукор, розпушувач, корицю. Окремо змішати кефір і жовтки, вмішати масло, товчені банани і ваніль. Ретельно вимішати усі складники разом до більш-менш однорідного стану, додати горіхи. Окремо збити білки до м"яких піків, обережно вмішати в тісто, зачерпуючи його знизу вгору. Випікати до готовності. Ці вафлі виходять хрусткими зовні і м"якими всередині.
Вафлі з сиром і вівсянкою
Немає коментарів:
Дописати коментар