вівторок, 10 серпня 2010 р.

Шоколадні тріщинки

chococrac


2 яйця
6 столових ложок цукру
півплитки чорного, півплитки молочного шоколаду
30 гр. масла
150 гр. борошна цукрова пудра
 З цих продуктів ліпилося 33 невеликих печивка.

Збити яйця з цукром до однорідної маси так, щоб цукор розтанув
Розтопити шоколад з маслом (у мікрохвильовці чи на водяній бані) до однорідної гладенької маси. Влити її до яєць з цукром
Поступово додавати борошно і перемішувати. Тісто не буде густим, навіть трохи рідкуватим, але не тектиме. Моя вказана кількість - це експериментальна саме для того борошна, яке було у мене вперше, я ще тричі готувала це печиво, і постійно кількість муки коливалася від 100 грамів до +2-3 ложки, визначайте, чи досить борошна, по вигляду тіста.
Тепер беремо ложечку, набираємо трохи тіста, занурюємо у цукрову пудру, піддіваємо і далі обвалюємо в пудрі, швидко катаємо кульки і викладаємо на лист, вистелений кухарським папером.
Не кладіть печиво дуже близько, бо воно збільшиться у розмірі. У розігріту до 180 градусів піч ставимо хвилин на 12-13 (ми перетримали за 15 хвилин, було трошки сухувате). Печиво потріскається і так лоскотатиме шоколадним ароматом, що ви будете ладні його з"їсти ще недопеченим :) Дуже смачно, дуже просто і швидко. Це печиво треба тримати у якомусь контейнері, бо воно швидко сохне. Навіть якщо затвердіє, годинка-друга, і відійде, скажімо, у жерстяній чи керамічній банці.

Немає коментарів:

Дописати коментар