середа, 7 серпня 2013 р.
неділя, 4 серпня 2013 р.
Тапенад
Насправді, у цьому конкретному випадку, це тапенад на хрустких хлібцях, з козячим сиром і зеленою.
Але варіювати можна досхочу - і просто на хлібі, і, впевнена, його можна "одружити" з багатьма стравами, хоча класичний варіант - все-таки закуска з хлібом. Не смійтеся, але я була 100% впевнена, що батьківщина цієї страви Іспанія, і її вигадали винятково для тапас, але ні, це французька паста.
Отже:
- банка оливок без кісточок +-400 гр (але для найкращого варіанту, краще купити хороші оливки, виколупати з них кісточки і вже тоді готувати)
- 2 ст. л. каперсів (якщо солоні - промити, якщо в олії - не треба)
- 6-7 штук анчоусів чи 2 ст.л. анчоусної пасти
- цедра і сік одного маленького лимону
- перець, часник за бажання
- оливкова олія за потреби
Елементарно - подрібнюємо в пасту всі складники, якщо маса дуже суха, додаємо оливкової олії. Це божественно смачно, чесне слово, хоча й напрочуд не фотогенічно :) І варто пам'ятати, що смак тапенада буде прямопропорційно залежати від якості складників.
- банка оливок без кісточок +-400 гр (але для найкращого варіанту, краще купити хороші оливки, виколупати з них кісточки і вже тоді готувати)
- 2 ст. л. каперсів (якщо солоні - промити, якщо в олії - не треба)
- 6-7 штук анчоусів чи 2 ст.л. анчоусної пасти
- цедра і сік одного маленького лимону
- перець, часник за бажання
- оливкова олія за потреби
Елементарно - подрібнюємо в пасту всі складники, якщо маса дуже суха, додаємо оливкової олії. Це божественно смачно, чесне слово, хоча й напрочуд не фотогенічно :) І варто пам'ятати, що смак тапенада буде прямопропорційно залежати від якості складників.