пʼятниця, 3 грудня 2010 р.

Різдвяний кекс

Якщо ви забули про нього, то я нагадую, і ще є час встигнути. Цей фантастичний кекс, як коньяк, стає кращим з витримкою. Зачекайте щонайменше місяць перед тим, як його скуштувати.
На кекс 20 см діаметром вам знадобиться:
450-500 гр різних сушених фруктів, цукатів, тощо, обирайте на свій смак 
100 мл рому/коньяку/наливки/лікеру 
200 гр масла 
 4 яйця 
 150 гр коричневого чи білого цукру 
50 гр темного цукру дарк мусковадо чи патоки 
250 гр борошна 
50 гр меленого мигдалю 
1 ч.л. розпушувача цинамон, гвоздика, мускатний горіх (я кладу 2:1:2) 
мигдаль для прикрашання

 Почнемо за 3-4 дні, заллємо покраяні кубиками фрукти. Вони повинні майже повністю увібрати в себе алкоголь. Перед тим, як робити тісто, витягніть масло і яйця з холодильника, вони повинні бути однакової температури, інакше суміш візьметься пластівцями. Масло у жодному разі не грійте на батареї/в мікрохвильовці, воно має нагрітися при кімнатній температурі. Отже, відміряємо борошно, цукор, мелемо мигдаль, зціджуємо зайву рідину з фруктів, готуємо спеції christmas_cake