субота, 13 лютого 2010 р.

Флан



На кожну порцію:
100 мл. молока
1 яйце
20 гр. цукру
10 гр. цукру для карамелі (бажано коричневого)
півложки алкоголю (щоб приглушити яєчний смак, дітям без нього)
Перемішуємо яйця з цукром (не збиваємо!)
Відміряємо потрібну кількість молока у ємність з носиком (щоб було зручніше наливати), виливаємо туди яйця з цукром, добре перемішуємо і лишаємо, щоб цукор розчинився, за бажання додаємо алкоголь (я дала рому)
Тим часом топимо у сковорідці чи металевій джезві цукор на карамель, розливаємо її по формах і лишаємо вистигати
Через ситечко розливаємо яєчно-молочну суміш, ставимо у велику ємність і наливаємо у неї гарячої води так, щоб вона діставала до середини формочок з фланом
Усе. В піч (110-120С) на 1 годину 20 хвилин, готовий флан повинен трошки тремтіти в серединці, як желе. Лишаємо його вистигати, потім на кілька годин ставимо у холодильник. Щоб дістати його з форми, треба провести по краях ножем, перевернути — і вуаля. Краще смакує флан у «калюжці» з якогось ароматного лікеру, скажімо, персикового амарето, можна прикрасити фруктами. Дуже ніжний десерт, якщо вас не відлякує яєчний присмак (хоча мені не заважає зовсім).